Ρούλα Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται η δίκη με καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Ρούλα Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται η δίκη  με καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Με την κατάθεση της παιδιάτρου και διευθύντριας της παιδιατρικής κλινικής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τον θάνατο της 9χρονης Τζορτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Όταν εισήχθη η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο το παιδάκι ήταν μία χαρά», κατέθεσε η διευθύντρια της Παιδιατρικής του Καραμανδάνειου, Μαρία Ηλιοπούλου.

Η παιδίατρος κατέθεσε πως έγιναν δύο εγκεφαλογραφήματα στο παιδί που δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Πρόεδρος: Πότε μάθατε για την ανακοπή;

Μάρτυρας: Όταν γινόταν η ανάνηψη.

Πρόεδρος: Είναι πιθανό, σπάνιο; Πού εντάσσεται αυτό το επεισόδιο;

Μάρτυρας: Ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.

Η παιδίατρος κατέθεσε ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες, το κοριτσάκι θα έπαιρνε εξιτήριο μετά τις πρώτες εξετάσεις, αλλά αποφάσισαν να παραμείνει στο νοσοκομείο εξαιτίας του εμετού που τους είπε η μητέρα πως έκανε.

«Αν ήταν άλλο παιδάκι ίσως δεν το κάναμε, αλλά, συγχωρήστε μου την έκφραση: Ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί. Είχαν χαθεί ήδη άλλα δύο», σημείωσε η διευθύντρια της Παιδιατρικής του Καραμανδάνειου .

Αλλεπάλληλες ήταν οι ερωτήσεις του συνηγόρου της 34χρονης στην μάρτυρα.

Α. Κούγιας: Μπορείτε να πείτε αν η κατηγορούμενη με δική της ενέργεια έκανε το παιδί παραπληγικό;

Μάρτυρας: Δεν μπορώ να πω αλλά θα ήθελα να ξέρω το αίτιο. Κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο Ευαγγέλιο αλλά πρέπει να υπάρχει μία εξήγηση.

Στην αντεπίθεση η Ρ. Πισπιρίγκου

Η κατηγορούμενη κατέθεσε μήνυση κατά του εν διαστάσει συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη , για ψευδή κατάθεση.

«Η όλη εξέταση του Δασκαλάκη έχει ένα και μόνο ενδιαφέρον εάν θα επιβεβαιωθεί το κίνητρο η όχι . Από αυτό που αναδείξαμε εγγράφως ανεδείχθη ότι το δήθεν έχει καταρρεύσει πλέον», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, είπε: « Είναι μια προσπάθεια να απομακρύνει ίσως σε ένα βαθμό το ενδιαφέρον από το πραγματικό που είναι το τι θα πουν οι γιατροί».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με καταθέσεις και άλλων γιατρών από το Καραμανδάνειο, εκεί όπου η μικρή Τζωρτζίνα έμεινε παραπληγική πριν τον χαμό της τον Ιανουάριο του 22.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα