Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου λόγω κακοκαιρίας;

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου λόγω κακοκαιρίας;

Με κλειστά σχολεία στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας θα ξεκινήσει η εβδομάδα λόγω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που δοκιμάζει τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού. Από το πρωί γίνονται συνεχείς συσκέψεις για την επέλαση του χιονιά και συνεχώς ανακοινώνονται οι αποφάσεις που λαμβάνονται. Στόχος είναι όσο ο καιρός δείχνει τα δόντια του, να μην υπάρξει το παραμικρό ρίσκο. Η λίστα και τα στοιχεία θα ανανεώνονται συνεχώς.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο (06.02.2023) τα σχολεία σε ολόκληρη την Αττική, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

 Τα μαθήματα για γίνουν με τηλεκπαίδευση μέσω webex.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφαση των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητά τους. 

 Κλειστά σχολεία σε Βόλο και Μαγνησία
Κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Βόλου λόγω της ολοήμερης χιονόπτωσης και του παγετού που αναμένεται να επικρατήσει τις πρωινές ώρες, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος για πλήρη και ασφαλή καθαρισμό των σχολείων,όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην υπόλοιπη Μαγνησία κλειστά θα μείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιφέρειες των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Αλμυρού λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης στις περιοχές τους, με αποφάσεις των τοπικών δημοτικών Αρχών.

 Κλειστά σχολεία στη Λέσβο
Με απόφαση των δυο Δημάρχων του νησιού, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου σε όλη τη Λέσβο, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λόγω των αναμενόμενων στο νησί, ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Με εντολή του Δημάρχου Μυτιλήνης, η κλιματιζόμενη αίθουσα αναμονής, που βρίσκεται στο επιβατικό λιμάνι της Μυτιλήνης, θα παραμείνει ανοιχτή από σήμερα και για όσο χρειαστεί, έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, για να φιλοξενήσει όσους έχουν ανάγκη. Επίσης εξασφαλίστηκαν δωμάτια σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης προκειμένου να μεταβούν και να καταλύσουν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας, χωρίς οικονομική επιβάρυνση όσοι έχουν ανάγκη (άστεγοι ή άποροι) μπορούν.

Στα Χανιά
Στον δήμο Χανίων αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Κατοχωρίου (Κεραμειών) και Νηπιαγωγείου Κεραμειών, για αύριο 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή των Κεραμειών και δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ο δήμος Καντάνου Σελίνου με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι λόγω της κακοκαιρίας αναστέλλεται η λειτουργία της όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκειο Παλαιόχωρας και ΕΠΑΛ Καντάνου), καθώς και των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2023. Επίσης ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος αναστέλλονται. Για την Τρίτη 07.02.2023 θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.
Ο Δήμος Κισάμου, ανακοινώνει ότι με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Μυλωνάκη, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους, αναστέλλεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών εξαιτίας της κακοκαιρίας “Μπάρμπαρα “, για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκινέ Φουρνέ θα παραμείνουν κλειστά.
Στον Δήμο Σφακίων λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, αποφασίζεται ότι για αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου θα είναι κλειστό. Επίσης το Γυμνασιο και Λύκειο Χ.Σφακίων.

Κλειστά σχολεία στο Ρέθυμνο
Ο Δήμος Ανωγείων ενημερώνει ότι αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 όλες οι σχολικές μονάδες και ο παιδικός σταθμός θα παραμείνουν κλειστά λόγω του χιονιού και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επίσης θα παραμείνουν κλειστές οι δομές του ΚΗΦΗ και ΚΔΑΠ. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα φροντίσουν για την επιμέλεια των ηλικιωμένων. Ανάλογα την πορεία της κακοκαιρίας θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ημέρες.

Κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον Δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Στο Λασίθι της Κρήτης
Ο Δήμος Οροπεδίου στο Λασίθι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ανακοινώνει ότι θα παραμείνουν κλειστά οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο δήμο, ενώ δεν θα λειτουργήσουν και οι παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου.

Κλειστά σχολεία στο Ηράκλειο
Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει τους δημότες ότι εξαιτίας των καιρικών συνθηκών  με απόφαση της Αντιδημάρχου Παιδείας δεν θα λειτουργήσουν την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Άνω και Κάτω Ασίτες, Άγιο Μύρωνα και Πύργου. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου και μέχρι νεοτέρας, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, 6 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης και οι παιδικοί σταθμοί (δημόσιοι και ιδιωτικοί) στο Δήμο Χερσονήσου.

Σε Φλώρινα, Πρέσπα και Αμύνταιο
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Φλώρινα Πρέσπα και Αμύνταιο, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στον δήμο Γορτυνίας
Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Ευστάθιος Κούλης, γνωστοποιεί, ότι τα Σχολεία, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, θα μείνουν στο δήμο Γορτυνίας, κλειστά, για προληπτικούς λόγους. Όπως αναφέρει, η απόφαση αφορά όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου Γορτυνίας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η χιονόπτωση, ο παγετός, η επιδείνωση του καιρού και η ανάγκη οι σχολικές αίθουσες να αερίζονται επαρκώς, επιβάλλουν την αναστολή της λειτουργίας, όπως τονίζει ο δήμαρχος.

Κλειστά σχολεία στην υπόλοιπη χώρα
Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπου Μπονάνου, τα σχολεία του δήμου Καλαβρύτων δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα

Ο Δήμος Εορδαίας ανακοινώνει, ότι γι’ αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας περί πολύ ισχυρού ολικού παγετού και των σφοδρών ανέμων, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης αποφασίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη της Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη και από τον αντιπεριφερειάρχη της Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα να κλείσουν όλα τα σχολεία για ένα διήμερο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς εκτός από την πυκνή χιονόπτωση επικρατεί ισχυρός παγετός.

Σε ότι αφορά την Βοιωτία μέχρι το βράδυ αναμένεται να εκδοθούν αποφάσεις από τους Δημάρχους για ορισμένες περιοχές όπου θα κλείσουν τα σχολεία και το ίδιο αναμένεται να ύπαρξη και για τη Φωκίδα καθώς δεν κρίνεται αναγκαίο να κλείσουν όλα τα σχολεία σε όλο το νομό.

Στο μεταξύ αργότερα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία του δήμου Καστοριάς, αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Καστοριάς, με απόφαση του δημάρχου θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15 το πρωί

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα