Επικίνδυνη τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι - Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Επικίνδυνη τουρκική πρόκληση στο Φαρμακονήσι - Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο από τον εμβολισμό που επιχείρησε το τουρκικό λιμενικό σε σκάφος του ελληνικού λιμενικού εντός των χωρικών μας υδάτων που συνέβη στο Φαρμακονήσι στις 5 Ιανουαρίου., έχει έρθει στη δημοσιότητα και αποτυπώνει, ακόμη μια φορά, τα επικίνδυνα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο.

Το χρονικό
Όλα έγιναν τις πρωινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου του 2023 στο Φαρμακονήσι. Απρόκλητα μια τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Το LIVE NEWS του Mega, παρουσιάζει και το βίντεο που τράβηξαν οι Τούρκοι. Σε αυτό δε φαίνεται τίποτα από όσα προηγήθηκαν και δήθεν δείχνει απομάκρυνση ελληνικού σκάφους από τουρκικό, έχοντας μοντάρει τις προκλήσεις.

Οι εικόνες από το βίντεο δείχνουν καθαρά πόσο κοντά και με πόσο μεγάλη ταχύτητα πλησιάζει η τουρκική ακταιωρός το σκάφος του Λιμενικού, με κίνδυνο να το εμβολίσει.

Την ίδια ώρα, οι Έλληνες λιμενικοί βρίσκονται στην πρύμνη του σκάφους, είναι με τα όπλα στα χέρια και έτοιμοι να αντιδράσουν.

Οι Τούρκοι παραμένουν προκλητικοί ως την στιγμή που πέφτουν τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά. Μόνο τότε το τουρκικό σκάφος επιβραδύνει και ξεκινάει να απομακρύνεται.

Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα είναι πάντα σε ετοιμότητα καθώς τέτοιου είδους επεισόδια γίνονται συχνά. Μάλιστα η Τουρκία για να προλάβει τις εξελίξεις διαστρέφει τα γεγονότα, όπως και σε αυτό το περιστατικό, λέγοντας πως ακταιωρός της απομάκρυνε το ελληνικό σκάφος, καθώς «παρενοχλούσε τους Τούρκους ψαράδες».

Επιστολή Δένδια στην ΕΕ
Για τη χώρα μας, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας απέστειλε επιστολή προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζοζέπ Μπορέλ, τονίζοντας πως οι προκλήσεις αυξάνουν τις πιθανότητες «ατυχήματος», σε μία περίοδο που οι εντάσεις στο Αιγαίο είναι στο «κόκκινο» σε θάλασσα και αέρα.

Θέση πήρε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θυμίζοντας στην Τουρκία πως η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να είναι σεβαστές και να προστατεύονται.

Οι Έλληνες προκάλεσαν» αναφέρει η τουρκική ακτοφυλακή

Το άσπρο μαύρο επιχειρούν να κάνουν οι Τούρκοι καθώς έδειχναν μόνοι τους σε χάρτη ότι η ακταιωρός τους βρισκόταν σε ελληνικά νερά.
Η Άγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη που δείχνει το σημείο που πραγματοποιήθηκε η επίθεση από ακταιωρό που επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού με τους Έλληνες αξιωματικούς μέλη του πληρώματος, να πυροβολούν για να τους απωθήσουν.

Ο χάρτης δείχνει το σημείο που βρισκόταν η ακταιωρός, χωρίς να ξεκαθαρίσουν που είναι τα σύνορα των ελληνικών υδάτων. Όπως φαίνεται στον χάρτη όμως, τα χωρικά ύδατα είναι πολύ πιο ψηλά από το σημείο που δηλώνει η τουρκική ακτοφυλακή πως έγινε.

Η ανακοίνωση του τουρκικού λιμενικού εστιάζει στο ότι εκείνοι πήγαν για να παρενοχλήσουν τους Τούρκος ψαράδες και όχι για να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα