Άλκης Καμπανός: Πορεία στην μνήμη του για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του

Άλκης Καμπανός: Πορεία στην μνήμη του για τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έπεφτε νεκρός, δολοφονημένος από μια συμμορία 12 κακοποιών, χούλιγκανς του ΠΑΟΚ.

Πορεία στην μνήμη του

Φίλαθλοί όλων των ομάδων πραγματοποίησαν μεγάλη πορεία στην μνήμη του Άλκη Καμπανού, η οποία ξεκίνησε από το σημείο της άγριας δολοφονίας του και κατέληξε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Φορούσαν όλοι τις φανέλες ων ομάδων τους, κόκκινες κίτρινες, πράσινες, μπλε.

«Ποτέ ξανά» ήταν το σύνθημα που έβλεπε παντού κανείς στη Θεσσαλονίκη. Το σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης γέμισε λουλούδια, φανέλες και κασκόλ όλων των ομάδων.

«Τρομακτικό. Καθένας από εμάς θα μπορούσε να είναι ο Άλκης».

Ο δρόμος όπου έχασε βίαια και άδικα τη ζωή του εκείνο το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2021, πήρε πλέον το όνομά του.

«Παλεύουμε για να μην υπάρχουν τα αίτια του φονικού, και τα αίτια είναι ακόμα εδώ».

«Είμαι ό,τι ομάδα θέλω» έγραψαν σε πανό μικροί αθλητές. Πρόσωπα βουβά, σκεπτικά στέκονται στο σημείο όπου 12 νεαροί δολοφόνησαν άγρια τον 19χρονο.

Ο ιατροδικαστής μέτρησε 30 τραύματα με δρεπάνι, μαχαίρι και λοστό, όσο εκείνος εκλιπαρούσε: «μη με χτυπάτε άλλο».

Στο δικαστήριο, κανένας από τους 12 δεν κοίταξε τη μητέρα του στα μάτια. Ζήτησε  αλλά δεν έμαθε ποιος είναι ο δολοφόνος του παιδιού της όσο στεκόταν όρθια και αξιοπρεπής απέναντί τους.

Όλοι εύχονται ο Άλκης να είναι το τελευταίο θύμα οπαδικής βίας. Όλοι φοβούνται ωστόσο ότι δε θα είναι. Μαθητές σχημάτισαν με τις τσάντες τους ένα μήνυμα κατά της βίας. Στη μέση, μία φωτογραφία του.

Τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης συνεδριάζει εκ νέου. Οι γονείς του, οι φίλοι του, ο κόσμος του αθλητισμού, ζητούν δικαίωση.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα