Τραγικός επίλογος: Νεκρός και ο κυβερνήτης του Phantom, Ευστάθιος Τσιπλακίδης

Τραγικός επίλογος: Νεκρός και ο κυβερνήτης του Phantom, Ευστάθιος Τσιπλακίδης

Δυστυχώς, τα χειρότερα σενάρια επιβεβαιώθηκαν. Ο Σμηναγός, Ευστάθος Τσιτλακίδης εντοπίστηκε νεκρός, με τις έρευνες για τον εντοπισμό να σταματούν το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από τρεις ημέρες αγωνίας.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε πως από την τριήμερη συγκέντρωση και η ανάλυση ευρυμάτων, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Σμηναγού.

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».
Υπενθυμίζεται πως για τρεις συνεχόμενες ημέρες οι Αρχές με πλωτά και εναέρια μέσα σάρωναν τον Κυπαρισσιακό κόλπο για να εντοπίσουν τον αγνοούμενο κυβερνήτη και το κουφάρι του μοιραίου Phantom.

Αν και οι ελπίδες, όσο περνούσαν οι ώρες, εξανεμίζονταν, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονταν με την ίδια ένταση. Δύτες, υποβρύχιο ρομπότ, αλλά και απλοί ψαράδες «χτένιζαν» τα νερά του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Οι έρευνες, ωστόσο, διεξάγονταν με δυσκολία τόσο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, αλλά και της ιδιομορφίας του βυθού.

Το βάθος της θάλασσας φτάνει έως και τα 1000 μέτρα, ενώ η μορφολογία του βυθού παρουσιάζει μια χαράδρα μήκους άνω των 100 μέτρων.

Και τις τρεις ημέρες των ερευνών, στη γενέτειρά του στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας, οι γονείς του 30χρονου αεροπόρου περίμεναν να μάθουν για την τύχη του παιδιού τους. Τα νέα έφτασαν σήμερα και σκόρπισαν τη λύπη σε όλη την τοπική κοινωνία.

Αύριο η κηδεία του υποσμηναγού
Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά τη συντριβή του F-4 είχε εντοπιστεί η σορός του 29χρονου συγκυβερνήτη Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Η κηδεία του άτυχου πιλότου θα γίνει αύριο, Πέμπτη.

Λόγω του τραγικού περιστατικού, από τη Δευτέρα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023 κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις τριήμερο στρατιωτικό πένθος με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα