Πτώση F-4: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου - Ήταν η πρώτη φορά που καθίσαμε μαζί τόσες ώρες

Πτώση F-4: Συγκλονίζει ο πατέρας του 29χρονου - Ήταν η πρώτη φορά που καθίσαμε μαζί τόσες ώρες

Τις τελευταίες στιγμές πριν επιβιβαστεί στο μοιραίο Φάντομ ο συγκυβερνήτης, περιγράφει ο πατέρας του στον ΑΝΤ1. Συγκλονίζει το μήνυμα για την απώλεια του παιδιού, που από μικρό ήθελε να δαμάσει τους αιθέρες.

Πόνος, οδύνη, συντριβή και μαζί περηφάνια για το παιδί του που χάθηκε στη τραγική πτώση του Phantom F-4 το πρωί της Δευτέρας στην Ανδραβίδα.  
«Ήταν το καλύτερο παιδί. Δεν είχε πειράξει ποτέ κανένα. Για όλους είχε ένα καλό λόγο: για την Αεροπορία, για τους συναδέλφους του, για τους Αρχηγούς, για τα αεροπλάνα… Παντού, όπου πετούσε, είχε τα καλύτερα λόγια», είπε μίλώντας στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ Τσουρούτσικα, συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους.

«Έχει το όνομα του Αρχάγγελου: Μιχάλης, έχει το όνομα της Παναγίας, πετάει και κατά σύμπτωση αυτά τα ονόματα, όχι ότι θέλαμε να πετάξει. Δεν ήθελα ποτέ εγώ να πετάξει. Και βλέπω μου σκοτώνεται το παιδί, 29 χρονών, εν καιρώ ειρήνης. Τι να σκεφτώ εγώ;», λέει ο Κώστας Τσουρούτικας, θρηνώντας για το παλικάρι του.

Χάθηκε ο γιος του. Το παιδί που από μικρό ήθελε να γίνει πιλότος, που όνειρο του από παιδί ήταν η Σχολή Ικάρων, χάθηκε στη μοιραία πτήση. Πώς να το χωρέσει ο νους του γονιού;

«Δεν κατάλαβε τίποτα και αυτό είναι το παρήγορο. Το μη παρήγορο είναι ότι δεν οδηγούσε αυτός για να πω ότι σκοτώθηκε. Έκανε το λάθος και σκοτώθηκε. Τι να του κάνω; Αυτό το επάγγελμα διάλεξε. Ή τον σκότωσε ένας Τούρκος, μία αερομαχία να κάνανε,  να πω “εντάξει, έπεσε εν καιρώ πολέμου”. Εν καιρώ ειρήνης; Με πονάει πάρα πολύ, δεν θα το ξεπεράσω ποτέ», λέει ο  πατέρας.

«Ήταν μέσα στην τρελή χαρά εκείνο το πρωί»

Ο Κώστας Τουρούτσικας περιγράφει στον ΑΝΤ1 τις στιγμές πριν ο άτυχος υποσμηναγός μπει στο Phantom. Ήταν όλο γέλια και χαρά, λέει.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «πήγε το πρωί και ο συνάδελφός του, ο οποίος είναι και εδώ, του μίλησε και ήταν «μέσα στην τρελή χαρά», μου λέει. Καλαμπούρια και τέτοιες συζητήσεις. Στις 10:13 απογειώθηκε και έντεκα παρά τέταρτο είχαν αυτές τις συζητήσεις».

Συνεχίζει λέγοντας «Μήπως θα τον απέτρεπα να του ‘λεγα “πες ότι χάλασε το αυτοκίνητο, πάρε μια μέρα άδεια, “δεν αισθάνομαι καλά” ή αυτός το πρωί να αρρωστήσει να μην πάει. Είμαστε διαλυμένοι σαν πατέρας, μάνα και οικογένεια, είμαστε τελειωμένοι από το χάρτη. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνέλθουμε εμείς, να συνέλθουμε από αυτή τη συμφορά, ποτέ».

 Oι τελευταίες στιγμές πριν τη μοιραία πτώση

«Τον συνάντησα τελευταία φορά το Σαββατοκύριακο, μετά από καιρό. Ήταν η τελευταία φορά που μείναμε μαζί και η πρώτη φορά που καθίσαμε μαζί τόσες ώρες. Αφορμή στάθηκε ο αγώνας του ινδάλματός του, του Τσιτσιπά, συζητούσαμε για ώρες. Για μένα αυτό είναι η καλύτερη ανάμνηση, γιατί δεν τον έβλεπα πολύ» είπε νωρίτερα ο πατέρας μιλώντας στον Alpha.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα