Πτώση Phantom: Ετοιμαζόταν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια ο 31χρονος πιλότος

Πτώση Phantom: Ετοιμαζόταν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια ο 31χρονος πιλότος

Αγωνία επικρατεί για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη του F-4 Phantom, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που κατέπεσε χθες, ενώ είχε ξεκινήσει για εκπαιδευτική πτήση από την Ανδραβίδα.

Οι έρευνες συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, ενώ στην περιοχή επικρατούν τις τελευταίες ώρες άσχημες καιρικές συνθήκες  οι οποίες καθιστούν το έργο των σωστικών δυνάμεων πολύ δύσκολο. Σύμφωνα με το patrisnews.gr, xαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, είναι οι ισχυροί άνεμοι και η έντονη χαλαζόπτωση.

Στην περιοχή επιχειρούν δύο δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΦΕ) της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών και τρεις δύτες της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης.

Οι δύτες επιχειρούν σε ναυαγοσωστικό μέσο του Λιμενικού Σώματος, με την αρωγή υποβρυχίου ρομπότ που έχει τη δυνατότητα να φτάνει σε βάθος έως εκατό μέτρων.

Επιπλέον, πέραν του ελικοπτέρου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, και Super Puma που επιχειρούν και τις βραδινές ώρες, από τις πρώτες πρωινές ώρες προστέθηκε στις έρευνες και ένα ελικόπτερο Agusta Bell.

Την ίδια ώρα στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας επικρατεί βαρύ πένθος για τον χαμό 29χρονου Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, ενώ κλιμάκιο ψυχολόγων έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή στην οικογένειά του. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η αναζήτηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία, με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά.

«Το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος»

Οι συγχωριανοί του 31χρονου Σμηναγού στο χωριό του Γρανίτη Νευροκοπίου στη Δράμα, είναι σοκαρισμένοι από τη συντριβή του αεροσκάφους και δεν θέλουν καν να πιστέψουν ότι μπορεί ο Στάθης να μην είναι ζωντανός. 

Τελευταία φορά που επισκέφτηκε το χωριό του ήταν τα Χριστούγεννα. Μάλιστα ήταν πολύ ευτυχισμένος, αφού αρραβωνιάστηκε τη σύντροφό του και ετοιμαζόταν να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια, σύμφωνα με μαρτυρίες συγχωριανών του στο Star. 

«Ο Στάθης ήταν το καλύτερο παιδί. Άριστος μαθητής, πάντα χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Το όνειρό του ήταν να γίνει πιλότος, αυτό ήθελε να κάνει, να πετάει», είπε ο Χ. Παϊσίδης, πρόεδρος της κοινότητας Γρανίτη.

«Όλοι θα ήθελαν να έχουν ένα παιδί σαν τον Στάθη, να είναι περήφανοι. Η επιλογή του ήταν να γίνει πιλότος. Ήταν άριστος μαθητής, μπορούσε να πάει σε όποια σχολή ήθελε, όμως εκείνος ήθελε να γίνει πιλότος. Ετοιμαζόταν να κάνει οικογένεια, δυστυχώς δεν πρόλαβε», είπε φίλος της οικογένειας του 31χρονου κυβερνήτη του Phantom.

«Ο Στάθης είναι από τα καλύτερα παιδιά. Χαμογελαστός, κοινωνικός, δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει συμβεί», είπε μια ακόμα οικογενειακή φίλη.  

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα