Οι πρώτες εικόνες του Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα - Τι έχει εντοπιστεί

Οι πρώτες εικόνες του Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα - Τι έχει εντοπιστεί

Οι πρώτες εικόνες του Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα - Τι έχει εντοπιστεί

Τις πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του F-4 Phantom που κατέπεσε νωρίτερα, νότια της Ανδραβίδας έδωσε στη δημοσιότητα το protinews.gr. Αγωνία επικρατεί για τους δύο ιπταμένους που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Tα συντρίμμια του F-4 Phantom που κατέπεσε νωρίτερα, νότια της Ανδραβίδας βρέθηκαν, ενώ αγωνία επικρατεί για τους δύο ιπταμένους που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ειδικότερα, έχουν εντοπιστεί τα πρώτα συντρίμμια του μοιραίου F-4, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο ιπταμένων συνεχίζονται.

Ασαφές εάν οι χειριστές έκαναν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης

Οι πληροφορίες για το εάν οι δύο χειριστές κατάφεραν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης είναι -προς το παρόν- συγκεχυμένες.

Αν και σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες έγινε χρήση αλεξιπτώτου από τους ιπταμένους, οι νεότερες αναφέρουν πως ο Νο 1 του σχηματισμού δεν ανέφερε κάτι τέτοιο στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων. Επίσης, φαίνεται πως για την πτώση ενημέρωσε το έτερο F-4, δηλαδή το Νο 1 του σχηματισμού, που ήταν μαζί και όχι οι δύο χειριστές.

Από εκεί και έπειτα ξεκίνησε η έρευνα διάσωσης. 

Μεγάλη επιχείρηση για εντοπισμό των ιπταμένων

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.   

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, σε επίσημη ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα