Ρόδος: Άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ σαρώνουν το νησί – Έκκληση για περιορισμό στις μετακινήσεις

Ρόδος: Άνεμοι μέχρι και 10 μποφόρ σαρώνουν το νησί – Έκκληση για περιορισμό στις μετακινήσεις

Έκκληση της Πολιτικής Προστασίας στα Δωσεκάνησα και κυρίως στην Ρόδο να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, την ώρα που ισχυρότατοι άνεμοι και βροχόπτωση “σαρώνουν” το νησί των Ιπποτών.

 Οι εικόνες που μεταδίδει ο Αριστείδης Μιαούλης από το λιμάνι της Ρόδου είναι εντυπωσιακές. Άνεμοι 9-10 μποφόρ προκαλούν έντονη θαλασοταραχή, ακόμη και μέσα στο λιμάνι. Τα κύματα που χτυπούν τους μύλους, ξεπερνούν τα 10 μέτρα, όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής.

Τα σχολεία της Ρόδου και των άλλων νησιών είναι σήμερα κλειστά, ενώ προβλήματα υπάρχουν στο οδικό δίκτυο. Στον παραλιακό δρόμο προς Αφάντου η κακοκαιρία “έκοψε” την κυκλοφοερία και οι οδηγοί καλούνται να χρησιμοποιούν την κεντρική λεωφόρο Λίνδου.

Στο λιμάνι της Καμείρου βρίσκεται ελλιμενισμένο το πλοίο της γραμμής Blue Star 2, το οποίο χωρίς ειβάτες περιμένει να κοπάσουν οι ισχυροί άνεμοι για να απολεύσει. Άλλα 5 πλοία στον κόλπο της Ιξιάς βρίσκονται δεμένα για λόγους ασφαλείας.

 Στην παραλιακή οδό της Δημοτικής Ενότητας Αφάντου, το υπέδαφος λόγω του κύματος έχει υποχωρήσει, με τη δημοτική αρχή να ζητά από τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο.

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος παραμένει το αεροπλάνο για Ρόδο, καθώς δεν κρίθηκε ασφαλές να πραγματοποιηθεί η πρωινή πτήση.

Η Πυροσβεστική και άλλες δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας απομακρύνουν πεσμένα δέντρα και επιχειρούν για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα έντονα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το βράδι της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα