Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αριδαία λόγω πλημμυρικών φαινόμενων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αριδαία λόγω πλημμυρικών φαινόμενων

Πλημμύρες και ζημιές από τη σφοδρή κακοκαιρία στην περιοχή της Αριδαίας του νομού Πέλλας, καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής. Το σφοδρό κύμα βροχοπτώσεων προκάλεσε υλικές ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

Όλες οι σχολικές βαθμίδες στον δήμο Αλμωπίας είναι κλειστές σήμερα λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως αναφέρει ο δήμος. Κλειστά θα είναι και τα ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜεΑ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί συνολικά 93 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ επιχείρησε 26. Τα περισσότερα από αυτά αφορούσαν οικήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν άνθρωποι που να κινδύνεψε η ζωή τους.

Κλειστοί δρόμοι στην Πιερία

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής οδικά σημεία της Πιερίας:

-στο 12 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγίου Σπυρίδωνα

-στο 7 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης – Κονταριώτισσας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη μίλησε ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης για το έντονο καιρικό φαινόμενο που προκάλεσε πολλαπλά προβλήματα. Έκανε λόγο για τεράστιο όγκο νερού που εισήλθε από 4 διαφορετικές περιοχές της Αριδαίας. “Έφτασε τους 60 – 70 πόντους μέσα στα καταστήματα”. “Τέτοια πλημμυρικά φαινόμενα είχαν να εκδηλωθούν από το 1979” προσέθεσε ο κ. Μπάτσης.

 Ο Δήμαρχος Αλμωπίας συγκάλεσε εκτάκτως σε συνεδρίαση στο δήμο Αριδαίας για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τον Δήμο Αλμωπίας και να δρομολογήσει άμεσα δράσεις πολιτικής προστασίας. Ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 Ο Δήμος ενημέρωσε ότι λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 24 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από thestival, rthess.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα