Ψευτογιατρός: Υπόνοιες για διεθνές κύκλωμα πίσω από την υπόθεση που σόκαρε την Ελλάδα

Τεράστια χρηματικά ποσά απέσπασε ο ψευτογιατρός, με τα θύματα να ξεπερνούν τα πενήντα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελληνικής αστυνομίας.

Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης εξαπάτησης ασθενών, εκ των οποίων πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης συνεχίζει την έρευνα.

Ο γιατρός – φυσιοθεραπευτής έβρισκε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε τελικό στάδιο και τους υποσχόταν πως θα τους κάνει καλά. Αφού τους αποσπούσε χιλιάδες ευρώ, τους μετέφερε σε ιδιωτική κλινική στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, υπάρχουν υπόνοιες για μεγάλο κύκλωμα πίσω από τη δράση του ψευτογιατρού, με τις αρχές να ψάχνουν ακόμη και για διεθνές κύκλωμα.

Η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2005 έως το Νοέμβριο του 2020 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο. Έτσι, οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως τα θύματα του ξεπερνούν τα 50, καθώς οι αρχές έχουν βρει.

Πώς έπειθαν τα θύματα

Ο 66χρονος παρουσιαζόταν με ιατρικές ειδικότητες που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματική ιδιότητά του, ενώ ο Γερμανός γενικός γιατρός ως γενετιστής ή νευρολόγος.

στη διάρκεια των επισκέψεων στον γιατρό, εκείνοι είχαν συστήσει στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας να κάνουν εξετάσεις, και στη συνέχεια διέκοπταν τη θεραπεία που ακολουθούσαν με σκοπό να τους χορηγήσουν τα βλαστοκύτταρα.

Μάλιστα, σε πολλούς έλεγαν πως δεν πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας αλλά τους έλεγαν πω είχαν παλιές φλεγμονές.

Ο γιατρός συνήθιζε να επικαλείται επώνυμους  ανθρώπους ως πελάτες και έδινε τα σκευάσματα αυτά για να έχουν μια ευεξία, όχι λόγω κάποιου προβλήματος.

Μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε ήταν αυτό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα, της Άννας Βίσση και στον Λευτέρη Πανταζή.

Οι αρχές αναμένεται να δώσουν τη φωτογραφία του στη δημοσιότητα, με σκοπό να αποκαλυφθούν επιπλέον θύματα.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα