Η καταγγελία που έφερε στο φως τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού - Ασκήθηκαν διώξεις

Σοκάρει η νέα υπόθεση με τον ψευτογιατρό, θύματα του οποίου υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και μαζί με συνεργό του, απομυζούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η καταγγελία του αδερφού ενός από τα θύματα του ψευτογιατρού φαίνεται να ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έναρξη της έρευνας για την νέα υπόθεση. Σύμφωνα με τα όσα λέει ο αδερφός του θύματος, εμπιστεύθηκε τον ψευτογιατρό προκειμένου να γίνει καλά, καθώς αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο ίδιος, αδυνατεί να πιστέψει πώς είναι μπορεί ένας άνθρωπος να εκμεταλλεύεται τον πόνο των άλλων. «Θα βγουν όλα στη δημοσιότητα. Αποζητώ δικαίωση για τον αδερφό μου. Του έδωσε περίπου 65.000 ευρώ. Δεν υπήρχε ιατρική θεραπεία για την ασθένειά του», είπε. 

Συγκλονισμένος είναι ο αδερφός του πρώτου θύματος του ψευτογιατρού που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και κατέληξε το Νοέμβριο του 2020 σε ηλικία 53 ετών, από τα ψευτοφάρμακα που του έδινε.

Ο 53χρονος Θεσσαλονικιός ήταν ο πρώτος από τα δεκάδες θύματα του 66χρονου ψευτογιατρού που πέθανε οδηγώντας τους συγγενείς του να καταγγείλουν το συμβάν και τη δράση του ψευτογιατρού στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης.

«Ζητάμε δικαίωση», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός του 53χρονου, όπως αναφέρει το voria.gr, προσθέτοντας ότι ο αδερφός του είχε πληρώσει περίπου 65.000 ευρώ σε δύο δόσεις για τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες που θα τον γιάτρευαν από τη σκλήρυνση κατά πλάκας που τον ταλαιπωρούσε.

Ο αδερφός του θύματος είπε ότι ο ψευτογιατρός εκμεταλλεύτηκε την ασθένεια του αδερφού του και άλλων ατόμων πουλώντας τους ελπίδα ότι μπορούν να θεραπευθούν. Ο αδερφός του είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να τον δει ο άλλος γιατρός, ο οποίος, ενώ ήταν γενικός γιατρός παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Με αυτόν συνεργαζόταν ο ψευτογιατρός για γίνει πιο πιστευτή η δράση του. Αμέσως μετά τον θάνατο του 53χρονου η οικογένειά του πήγε στην Αστυνομία της Θεσσαλονίκης και κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν κι από εκεί και μετά την αστυνομική έρευνα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της απάνθρωπης απάτης.

Ο ψευτογιατρός υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα και πεπτίδια αλλά από τις επίσημες αναλύσεις στα φιαλίδια, δεν βρέθηκε καμία θεραπευτική ουσία σε αυτά.

Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματική βλάβης και απάτη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. διαβιβάστηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του. Πρόκειται για φυσιοθεραπευτή από την Αθήνα που αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του σε όλη την Ελλάδα και συστηνόταν ως δήθεν γιατρός. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται ήδη στα χέρια ανακριτή.

Συνολικά κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις θανάτων, ενώ άλλες περιπτώσεις είναι σε απόπειρα. Ως συνεργός του κατηγορείται ηλικιωμένος γιατρός από τη Γερμανία (σ.σ. τον βαρύνουν οι ίδιες πράξεις), όπου φέρεται να έστελνε τα θύματά του για τη δήθεν πρωτοποριακή θεραπεία, για την οποία ζητούσε οικονομικά ανταλλάγματα. Το κέρδος που κατηγορούνται ότι αποκόμισαν από τον καθένα ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Tην υπόθεση έφερε στο «φως» η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από πολύμηνες έρευνες που διενήργησε.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκτιμάται ότι τα τελευταία χρόνια εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς, από τους οποίους αξίωνε μεγάλα χρηματικά ποσά για να τους χορηγήσει τις υποτιθέμενες «πρωτοποριακές» ενέσεις βλαστοκυττάρων. Αρκετοί φαίνεται πως πείστηκαν να σταματήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές τους. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται πέντε περιπτώσεις θανάτων.

Τα ποσά αντιστοιχούσαν σε 15.000 με 20.000 ευρώ ανά ένεση, ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι από μία μόνο ασθενή φέρεται πως απέσπασε περισσότερα από 150.000 ευρώ. Ο φυσιοθεραπευτής που παρίστανε τον γιατρό, ηλικίας περίπου 50 ετών, φαίνεται πως συνεργαζόταν με έναν ηλικιωμένο Γερμανό γιατρό που έχει έδρα το ομόσπονδο κρατίδιο της Βάδης- Βυρτεμβέργης. 

Το όφελος που είχαν αποκομίσει εκτιμάται σε 1.000.00 ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναζητούσε τα υποψήφια θύματά του ακόμη και σε εκκλησίες, ενώ εκτός από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οι παθόντες εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας. 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα