Συγκλόνισε η μητέρα του Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε από οργανωμένους οπαδούς

Συγκλόνισε η μητέρα του Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε από οργανωμένους οπαδούς

Συγκλόνισε χθες το πρωί η μητέρα του 19χρονου Άλκη Καμπανού, που έπεσε νεκρός μετά από οργανωμένη δολοφονική επίθεση οπαδών. Η Μελίνα Καμπανού έναν χρόνο μετά την δολοφονία του παιδιού της, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους 12 κατηγορούμενους και ξέσπασε.
Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, διακόπηκε για τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου κατόπιν σχετικού αιτήματος δικηγόρων της υπεράσπισης, που επικαλέστηκαν κωλύματα.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν και οι γονείς του Άλκη με την μητέρα του να ξεσπά κατά των κατηγορουμένων.

Ήταν η στιγμή που οι γονείς του Άλκη αντίκρισαν για πρώτη φορά μέσα στην δικαστική αίθουσα τους 12 κατηγορούμενους.

Η ίδια μάλιστα, ζήτησε από τους αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός της αίθουσας, να κάνουν στην άκρη για να τους αντικρίσει και να τους μιλήσει.

Όταν στη δικαστική αίθουσα εισήλθε ο 21χρονος, που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον Άλκη Καμπανό με δρεπάνι, η μητέρα του Άλκη τού απηύθυνε τον λόγο και τον ρώτησε: «Πού είναι τώρα το δρεπάνι;».

Κατά την αποχώρηση των 12 κατηγορουμένων, άτομα που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο φώναζαν συνθήματα, ενώ για λίγη ώρα υπήρξε και ένταση.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διμοιρίες της ομάδας ΟΠΚΕ βρίσκονταν στην πίσω πόρτα του κτιρίου, από όπου αποχώρησαν οι κατηγορούμενοι.

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής
Ήταν ξημερώματα 1ης Φεβρουαρίου, ο 19χρονος Άλκης Καμπανός βρισκόταν με την παρέα του στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Δύο αυτοκίνητα σταματούν στο σημείο και ρωτούν τον Άλκη και την παρέα του, τι ομάδα είναι.

Ο Άλκης απαντά πώς είναι Άρης και τότε αρχίζουν να επιτίθενται στον νεαρό και την παρέα του με ρόπαλα, μαχαίρια, δρεπάνια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Ο άτυχος νεαρός δέχεται μαχαιριά από δρεπάνι, τραυματίζεται στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ κι άλλοι δύο φίλοι του φέρουν τραύματα αλλά χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Το δολοφονικό όπλο βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, πεταμένο στον δρόμο, πλάι σε απορρίμματα.

Το σώμα του 19χρονου Άλκη Καμπανού είχε δεχτεί πάνω από 30 τραύματα, όπως έδειξε το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης. Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 19χρονου παιδιού σόκαρε το πανελλήνιο. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο σημείο που ο άτυχος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή και άφησε λουλούδια, κεριά και κασκόλ της αγαπημένης ομάδας του Άλκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα