Κυψέλη: Ισόβια στην μητέρα του 7χρονου Ανδρέα που είχαν βρεθεί τα οστά του σε εργαλειοθήκη

Κυψέλη: Ισόβια στην μητέρα του 7χρονου Ανδρέα που είχαν βρεθεί τα οστά του σε εργαλειοθήκη

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην μητέρα του 7χρονου Ανδρέα, του παιδιού που δολοφονήθηκε από τον Πολωνό πατριό του και του οποίου τη σορό ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος μετέφερε επί 5 χρόνια σε βαλίτσα στην περιοχή της Κυψέλης.

Η μητέρα του αγοριού βρέθηκε μόνη στο εδώλιο για τον θάνατο του παιδιού της, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, καθώς ο σύντροφος της αυτοκτόνησε τον Μάρτιο του 2022, στις φυλακές της Κέρκυρας που ήταν προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση.

Για πλήρη αδιαφορία και αναισθησία της μητέρας έκανε λόγο ο εισαγγελέας της έδρας ζητώντας να επιβληθεί στην κατηγορούμενη ποινή κάθειρξης 15 ετών. «Είναι σκληρό να προσπαθήσει κάποιος να μπει στη θέση ενός 7χρονου, που εχει καταδικαστεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον που το κακοποιεί συστηματικά και αδιαφορεί η γυναίκα που το έφερε στον κόσμο. Μια απίστευτη αδιαφορία. Επικαλείται ότι φοβόταν, ότι έπαιρνε ναρκωτικά που δεν αποδεικνύεται. Έχει μια πλήρη αδιαφορία και αναισθησία για την τύχη των παιδιών της. Έχει εθισμό με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, μπλέκει με τους λάθους ανθρώπους.

Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο βιαιο, σαδιστή, να βασανίζει τα παιδιά σου, οφείλεις να αντιδράσεις. Αυτή όμως έχει μια ψυχρότητα και μια έλλειψη συναίσθησης του ρόλου της ως μάνα. Ακόμα και αν δεχτούμε ότι δεν ήταν αυτή βίαιη, πως γίνεται να μην εχει τη στοιχειώδη αντίδραση…Η κατηγορουμενη επί τρεις μέρες βλέπει το παιδί να δέχεται μια απάνθρωπη τιμωρία. Ξέροντας ότι δεν έχει φάει και ότι του έχει κλείσει το στόμα ο σύντροφός της και δεν κάνει τίποτα. Όταν έφτασε η κατάσταση στο απροχώρητο και το παιδί έπεσε, ο σύντροφος της έδωσε εντολή να φύγει και θα το τακτοποιήσει. Τι θα τακτοποιησει; Αν δεν το ήξερε, θα είχε αγανακτήσει και θα είχε πάει κατευθείαν στην αστυνομία» σημείωσε ο εισαγγελέας ζητώντας την ενοχή της.

Τι είπε στην απολογία της
Νωρίτερα, απολογούμενη η κατηγορούμενη ενώπιον του δικαστηρίου επιχείρησε να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι δεν … κατάλαβε πως πέθανε το παιδί. «Εγώ είχα πρόβλημα με βιντεοπαιχνίδια στο κομπιούτερ και καθόμουνα στο κομπιούτερ. Του έλεγα να σταματήσει να χτυπάει τον Αντρέα. Ένας φίλος του όμως του έδινε συμβουλές να τον χτυπάει με ζώνη. Εγώ έλεγα πως δεν είναι σωστό. Δεν έβαζα τιμωρίες τα παιδιά μου, τα αγαπώ και θα τα αγαπώ για πάντα. Χτυπούσε τα παιδάκια και τα έβαζε τιμωρία. Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί φορούσα ακουστικά. Μιλούσα στο τσατ έπαιζα παιχνίδια δεν άκουγα και όλα γίνονταν πίσω μου.

Κάποια στιγμή άκουσα ένα γδουπο και πήγα να δω τι γίνεται. Έτρεξε πίσω μου και έλεγε πάρε τη μικρή και φύγε. Θα σε σκοτώσω και σένα και τη μικρή. Θα πω στην Αστυνομία ότι εσύ το έκανες. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Όταν γύρισα, ο Μάριος μου είπε ότι έθαψε το παιδί στην ταράτσα. Είναι η καλύτερη λύση, είπε, και μη μιλήσεις γιατί θα σε σπάσω στο ξύλο. Μου έδειξε που έθαψε το παιδί».

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO