Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης απαντά στα "πυρά" του Αλέξη Κούγια

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης απαντά στα "πυρά" του Αλέξη Κούγια

Ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, απαντά στα "πυρά" του συνηγόρου της 34χρονης μητέρας της Πάτρας, Αλέξη Κούγια.

Ο Νίκος Καρακούκης, μίλησε αποκλειστικά στην Τατιάνα Στεφανίδου και την εκπομπή “Tlive” για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τους θανάτους των τριών παιδιών της, Μαλένας, Ίριδας και Τζωρτζίνας, και απάντησε στα “πυρά” που δέχθηκε από τον δικηγόρο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια. 

“Πρέπει να κάνεις έρευνα στα άδυτα της υπόθεσης”, είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Καρακούκης για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. 

 “Εγώ εκλήθην σε αυτή την υπόθεση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για να ορίσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δύο ιατροδικαστές. Όταν έρχεται μία παραγγελία στην ιατροδικαστική υπηρεσία, απευθύνεται στον προϊστάμενο. Δεν θα έρθει σε κάποιον που δεν έχει ηγετικό ρόλο. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις νεκροψίες-νεκροτομές”, είπε ο κ. Καρακούκης απαντώντας στο σχόλιο του Αλέξη Κούγια που υποστήριξε ότι “αυτοδιορίστηκε”.

“Τη λέξη “αυτοδιορίζομαι” πρέπει να τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει στο βιογραφικό του τη νέα ελληνική γλώσσα. “Αυτοδιορίζομαι” σημαίνει ότι παίρνω εγώ την πρωτοβουλία χωρίς κανείς να με έχει εξουσιοδοτήσει. Εδώ έχουμε μία παραγγελία από την εισαγγελία, πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και την παραλαμβάνει ο προϊστάμενος. Κοιτάζει λοιπόν ποιοι ιατροδικαστές είναι στην κορυφή της ιεραρχίας”.

Ο κ. Νίκος Καρακούκης διευκρίνισε ότι δεν είχε οικονομικό κίνητρο όταν ασχολήθηκε με την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο: “Είμαστε του Δημοσίου. Δεν προσβλέπαμε σε οικονομικό όφελος. Επίσης δεν υπήρχε πολιτική αγωγή. Ποιος θα μας έδινε χρήματα; Η εισαγγελία; Ο Αλέξης Κούγιας αντί να ψάχνει επιχειρήματα άρχισε να με συκοφαντεί”.

 Επιπλέον, τόνισε ότι “ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει τον δράστη, αλλά την αιτία θανάτου”, προσθέτοντας με νόημα ότι “θα πρέπει να υπάρχει μία αιτία θανάτου των παιδιών, αν αναιρέσουμε τους Καρακούκη και Καλόγρηα”.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO