Συγκινεί ο 14χρονος που έλαβε το νεφρό του 19χρονου -Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έσωσαν τη ζωή

Συγκινεί ο 14χρονος που έλαβε το νεφρό του 19χρονου -Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έσωσαν τη ζωή

Δωρεά Οργάνων: Ένα μεγάλο ευχαριστώ που μου έσωσαν τη ζωή».

Ο 14χρονος Άγγελος θα μπορεί πια να χαμογελάει ξανά και αυτό γιατί ο Γρηγόρης, το 18χρονο αγόρι από την Άρτα που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, του δώρισε το νεφρό του.

«Το παιδί χαίρεται πολύ και λέει ‘θέλω να πω ένα ευχαριστώ μεγάλο’ γιατί λέει ‘είμαι πολύ καλά τώρα’», αναφέρει η μητέρα του 14χρονου.

«Ένα παιδί 14 ετών που θα έπρεπε να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πέραν της αιμοκάθαρσης, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολη ήταν η καθημερινότητά του», σημειώνει ο Γεώργιος Τσουλφάς, διευθυντής χειρουργικής κλινικής μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ.

Ο 14χρονος μαθητής είχε διαγνωστεί με νεφρική ανεπάρκεια όταν ήταν μόλις 4 ετών. Αναγκαζόταν όλα αυτά τα χρόνια να υποβάλλεται τρεις φορές την εβδομάδα σε αιμοκάθαρση.

Τώρα που έγινε η μεταμόσχευση νεφρού από τον 18χρονο Γρηγόρη, ο Άγγελος μπορεί να κάνει όνειρα για το μέλλον όσο αναρρώνει από το δύσκολο χειρουργείο που υποβλήθηκε.

Οι 1.000 δωρητές μέσα στο 2022
Καθοριστικής σημασίας για τη δωρεά οργάνων στη χώρα ήταν η κίνηση της Έμμας, που έχασε τη ζωή της μόλις 21 ετών σε τροχαίο δυστύχημα και είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο στους γονείς της ότι θέλει να γίνει δότης.

«Μέχρι το 2022 δεν είχαμε κανέναν, το 2022 αποκτήσαμε 6 – 7 πιλοτικά. Αυτοί οι 6 – 7 έχουν πενταπλασιάσει τους αριθμούς που αναφέρουν εγκεφαλικό θάνατο και υπερδιπλασιάσει τους δοτές από τα νοσοκομεία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΜ, Γιώργος Παπαθεοδωρίδης.

Η μεγαλειώδης απόφαση της 21χρονης, έφερε μέσα στο 2022, χίλιους νέους δωρητές οργάνων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα