Σεισμός στη Λέσβο πρωί Τρίτης. Ο Ευθύμης Λέκκας εξηγεί πού οφείλεται ο θόρυβος

Σεισμός στη Λέσβο πρωί Τρίτης. Ο Ευθύμης Λέκκας εξηγεί πού οφείλεται ο θόρυβος

Δυνατός σεισμός «χτύπησε» τη Λέσβο, λίγο πριν τις 9:45. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

 Το επίκεντρο εντοπίζεται 5 χλμ. ανατολικο-νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου. Παράλληλα, το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 12,4 χλμ.

Σεισμός διαρκείας - Αναφορές για κατολισθήσεις

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τοπικά μέσα, οι μαθητές των σχολείων έχουν βγει στις αυλές.

 Την ίδια ώρα, γίνεται γνωστό πως ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και συνοδεύτηκε από δυνατή βοή που αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, ενώ λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους, η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρο το νησί, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν αναφορές για μικροζημιές και κατολισθήσεις.

Μιλώντας στο enikos.gr, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι «έγινε ένας σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, ο οποίος είναι στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας στο νησί και είναι μια θετική εξέλιξη ως προς την εκτόνωση της ενέργειας».

Όπως είπε ο κ. Λέκκας, «είναι στην ίδια ρηξιγενή ζώνη και στην ίδια περιοχή που είχε γίνει και ο σεισμός της 7ης Ιανουαρίου».

Σχετικά με τον θόρυβο που συνόδευσε τον σεισμό ο κ. Λέκκας εξήγησε ότι «όταν μια δόνηση είναι επιφανειακή συνήθως συνοδεύεται και από μια μετακίνηση πετρωμάτων στο υπέδαφος και εκεί οφείλεται και ο θόρυβος».

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου και το αξιολογούμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.


«Κίτρινα» εννιά σπίτια στην περιοχή Μολύβου
 Υπενθυμίζεται πως μεγάλος σεισμός στη Λέσβο είχε σημειωθεί και προ τριών ημερών.

Εννέα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που εμφάνισαν προβλήματα από τον σεισμό, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» δηλαδή τέτοια που χρειάζονται επισκευή, την πρώτη ημέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, Άργενος και Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα