Ρούλα Πισπιρίγκου: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Ρούλα Πισπιρίγκου: Διεκόπη για την Τετάρτη η δίκη – Πρώτος μάρτυρας ο Μάνος Δασκαλάκης

Διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου που ξεκίνησε σήμερα, παρά το αίτημα Κούγια για αναβολή.

Η πρόεδρος είπε ότι το δικαστήριο θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι καθώς στις 9 το πρωί της ίδιας μέρας έχει κληθεί σε απολογία από την 35η ανακρίτρια για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας αντέδρασε λέγοντας ότι είναι αδύνατον να έχει ολοκληρωθεί η απολογία. «Μόνο το υπόμνημα είναι 120 σελίδες!», ανέφερε στην πρόεδρο, η οποία απάντησε πως εάν υπάρξει πρόβλημα το δικαστήριο θα ξαναδιακόψει.

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη έδωσε στο δικαστήριο τα στοιχεία της ταυτότητας της ενώ παρέμεινε όρθια καθ’όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, την οποία άκουγε δακρυσμένη, χωρίς να μιλήσει.

Πρώτος μάρτυρας στη δίκη θα είναι ο Μάνος Δασκαλάκης.

 
Η σύνθεση του δικαστηρίου
Η ολοκλήρωση της κλήρωσης των ενόρκων διαμόρφωσε την σύνθεση του δικαστηρίου. Στην έδρα βρίσκονται συνολικά έξι γυναίκες, μαζί με την εισαγγελέα, και δυο άνδρες.

Επιπλέον, κληρώθηκαν δυο αναπληρωματικοί ένορκοι καθώς η ακροαματική διαδικασία προβλέπεται πολύμηνη αφού οι μάρτυρες κατηγορίας ξεπερνούν τους 50 και της υπεράσπισης προσεγγίζουν τους 20.

Απερρίφθη το αίτημα για αναβολή
Νωρίτερα το δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα Κούγια για αναβολή.

Όπως είπε o Αλέξης Κούγιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Η κατηγορούμενη επιθυμεί διακαώς να δικαστεί και δηλώνει αθώα. Βρίσκομαι όμως στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή… Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο».

 
«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι  πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο» ανακοίνωσε η πρόεδρος ως σκεπτικό της απόρριψης της αναβολής υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα