Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Λέσβο - Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στη Λέσβο - Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί

 Έντονα αισθητός σε όλη τη Λέσβο έγινε ο σεισμός μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:52 τα ξημερώματα.

Το επίκεντρο του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών ήταν τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά του Μανταμάδου, στην περιοχή του Λεπετύμνου και είχε εστιακό βάθος στα 17,5 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν και άλλοι μετασεισμοί, με ισχυρότερο αυτόν που σημειώθηκε στις 04:01, εντάσεως 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Μικρασιατικών ακτών, ανοικτά των Μοσχονησίων.

Ευθύμης Λέκκας  – «Παρακολουθούμε το φαινόμενο»

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ωστόσο τόνισε πως στην περιοχή έχουν καταγραφεί πάνω από 15 μετασεισμοί, μετά τον σεισμό των 4,9 Ρίχτερ.

«Η συγκεκριμένη περιοχή δίνει σεισμούς και είναι γνωστό το ρήγμα» δήλωσε, προσθέτοντας πως «ο σεισμός των 4,9 Ρίχτερ έγινε αισθητός και στην Τουρκία». «Παρακολουθούμε το φαινόμενο» κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα