Αγρίνιο: Πέθανε ο Γιώργος Νικολόπουλος – Το φονικό του 2006 και η διπλή τραγωδία του 2010

Αγρίνιο: Πέθανε ο Γιώργος Νικολόπουλος – Το φονικό του 2006 και η διπλή τραγωδία του 2010

Η ζωή του στο Αγρίνιο είχε γίνει μαρτυρική από το 2006 και μετά. Ένας βασανισμένος άνθρωπος, ο Γιώργος Νικολόπουλος, ανέβαινε το δικό του Γολγοθά που είχε συγκινήσει φίλους, συγγενείς και γείτονες…

Το φονικό με τους πέντε νεκρούς κυνηγούς το 2006, είχε θύμα και τον γιο του. Τέσσερα χρόνια μετά, ο Γιώργος Νικολόπουλος βιώνει στο Αγρίνιο μια νέα διπλή τραγωδία. Χάνει τη γυναίκα και την κόρη του, που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν ποτέ το σοκ της απώλειας. Από τότε ο ίδιος ήταν κλεισμένος στον εαυτό του. Ανέβαινε ένα Γολγοθά που είναι αδύνατον να περιγραφεί με λόγια. Ο επίλογος της δικής του ζωής, γράφτηκε με την έλευση του 2023. Με ορισμένες μνήμες να αναβιώνουν και τους κατοίκους της περιοχής, να ετοιμάζονται για το τελευταίο αντίο.

 Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Νικολόπουλος και η θλιβερή είδηση προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη στο Αγρίνιο. Πρόκειται για τον πατέρα ενός από τους πέντε κυνηγούς που σκοτώθηκαν το 2006 στα Καλύβια, σε ένα έγκλημα που συντάραξε το πανελλήνιο.

Ο 17χρονος Αλέξης ήταν ένας από τους αδικοχαμένους κυνηγούς και μάλιστα ήταν ο πατέρας του, ο πρώτος που έφτασε στον τόπο του πενταπλού φονικού. Τέσσερα περίπου χρόνια αργότερα, τον Ιανουάριο του 2010, έφυγαν από τη ζωή η σύζυγος και η 16χρονη κόρη του, που αυτοκτόνησαν καθώς δεν ξεπέρασαν ποτέ την απώλεια του Αλέξανδρου.

 Το πενταπλό φονικό του 2006 είχε συγκλονίσει τη χώρα. Την ώρα που οι πέντε κυνηγοί είχαν σκορπιστεί στην περιοχή, χωρίς μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλον, έγιναν αντιληπτοί από έναν κτηνοτρόφο. Όταν αυτός παρατήρησε ότι βρίσκονταν κοντά σε βοσκότοπο και ότι τα πρόβατά του μπορεί να κινδύνευαν, έσπευσε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη.

Πατέρας και γιος πήραν τις καραμπίνες τους και πήγαν να δουν τι συμβαίνει. Ο κτηνοτρόφος που τους ειδοποίησε ήταν εξαγριωμένος και όπως υποστήριξαν οι αγρότες, κατάλαβαν ότι είχε ήδη τσακωθεί με τους κυνηγούς. Όταν έφτασαν στον βοσκότοπό τους δεν βρήκαν κανέναν εκεί. Ο πατέρας έμεινε για να κάνει κάποιες δουλειές και ο γιος έφυγε για να πάει σε ένα καρτέρι για μπεκάτσες.

Πριν προλάβει να απομακρυνθεί, ο γιός, άκουσε φωνές. Ήταν ο πατέρας του που μάλωνε με τους κυνηγούς, επειδή κάποιοι από αυτούς πάταγαν πάνω στις ποριές (φράχτες με κλαδιά και άλλα εμπόδια) και υπήρχε κίνδυνος να τις καταστρέψουν. Ο γιος επέστρεψε και σύντομα άναψε ο καυγάς με τους κυνηγούς.

Όπως ισχυρίστηκαν πατέρας και γιος, οι κυνηγοί άρχισαν πρώτοι να βρίζουν και να απειλούν, ενώ ένας από αυτούς έστρεψε το όπλο του προς τον γιο απειλώντας να τον πυροβολήσει. Ο γιος του κτηνοτρόφου άνοιξε πρώτος πυρ και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα είχε σκοτώσει και τους πέντε κυνηγούς.

Το τελευταίο αντίο στον 62χρονο
Ο Γιώργος Νικολόπουλος άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή αιφνίδια εν ώρα εργασίας, σε εργοτάξιο αυτοκινητοδρόμου το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου του 2023. Για τα αίτια βρίσκεται σε εξέλιξη, η προβλεπόμενη προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία -νεκροτομή στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Πάτρας.

Η κηδεία του θα γίνειτο μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καμαρούλας όπου η σορός θα βρίσκεται από τις 14:30.

.agrinionews.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα