Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Πώς έγινε το τροχαίο με τον έναν νεκρό και τους 23 τραυματίες - Σε κώμα μια γυναίκα

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Πώς έγινε το τροχαίο με τον έναν νεκρό και τους 23 τραυματίες - Σε κώμα μια γυναίκα

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Πώς έγινε το τροχαίο με τον έναν νεκρό και τους 23 τραυματίες - Σε κώμα μια γυναίκα

Σε τραγωδία μετατράπηκε το χριστουγεννιάτικο ταξίδι δεκάδων Ελλήνων στη Ρουμανία καθώς το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν καρφώθηκε σε σιδερένιο πλαίσιο, σε κεντρικό δρόμο του Βουκουρεστίου.

 Ο τραγικός απολογισμός είναι ένας νεκρός και 23 τραυματίες, ενώ μια γυναίκα είναι διασωληνωμένη. 

Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ ο οδηγός απέδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες τα αίτια σε σύγχυση λόγω GPS. Συγκεκριμένα, φέρεται να ακολούθησαν λάθος διαδρομή, επιλέγοντας δρόμο από τον οποίο δεν περνούν λεωφορεία, με αποτέλεσμα το όχημα να προσκρούσει πάνω στον περιοριστή ύψους που ήταν τοποθετημένος στον δρόμο. 

Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, φέρεται να τους είπε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Σαν αποτέλεσμα, το σιδερένιο φράγμα συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου με αποτέλεσμα επιβάτες να εγκλωβιστούν.

Σημειώνεται πως το τουριστικό λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 Έλληνες επιβαίνοντες.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και ναρκωτικά, τα οποία που βγήκαν αρνητικά. 

Σύμφωνα με την γραμματέα Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, από τους 23 τραυματίες οι 16 παραμένουν στο νοσοκομείο, ενώ μία εξ αυτών έχει πέσει σε κώμα. Οι υπόλοιπο ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στο νοσοκομείο παραμένουν και δύο έφηβοι, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους αλλά συνοδεύουν τον τραυματισμένο πατέρα τους.

Όσον αφορά στον άνδρα που έχασε τη ζωή του, η κα Κωστούλα τόνισε ότι οι πληροφορίες περί ανακοπής δεν ευσταθούν. Όπως είπε, ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι.

«Είναι μια γέφυρα που βρίσκεται στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Είναι μια πινακίδα που έπεσε επάνω στο λεωφορείο. Πώς έπεσε κανείς δεν ξέρει» δήλωσε στην ΕΡΤ ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνστάντζα, Θεόδωρος Σκανδαλίδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα