Νέα Σμύρνη: Σε κυκλώματα ναρκωτικών στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για τη διπλή δολοφονία

Νέα Σμύρνη: Σε κυκλώματα ναρκωτικών στρέφονται οι έρευνες των Αρχών για τη διπλή δολοφονία

Η αστυνομία βλέπει πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο αντρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και την σύνδεση τους με κυκλώματα στην Αλβανία.

Η πρώτη αίσθηση που υπάρχει στην Ασφάλεια που διαχειρίζεται την υπόθεση είναι πως αυτό που συνέβη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει να κάνει με διακίνηση ναρκωτικών και κυκλώματα που έχουν ξεκινήσει μεταξύ τους «πόλεμο» και θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα με την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο αντρών μπροστά σε εκατοντάδες πολίτες.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Mega, λίγες μέρες νωρίτερα δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ένας επιχειρηματίας στην περιοχή των Αγίων Σαράντα στα Τίρανα, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών συγκροτημάτων. Οι Αρχές αναφέρουν πως βλέπουν μία σύνδεση μεταξύ των τριών θυμάτων.

Σημειώνεται πως οι αλβανικές Αρχές αναφέρουν πως πριν από μερικές μέρες χάθηκε ένα  φορτίο με 700 κιλά χασίς για το οποίο ήταν υπεύθυνος ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στα Τίρανα.

Την ίδια ώρα οι φόβοι για αντίποινα είναι ανοιχτοί πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο οι Αρχές δηλώνουν πως βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να αποτραπεί η οποιαδήποτε ενέργεια.

Στιγμές πανικού μετά την ένοπλη επίθεση

 Την στιγμή της διπλής εκτέλεσης, η πλατεία της Νέας Σμύρνης ήταν γεμάτη από κόσμο. Δίπλα ακριβώς από την καφετέρια όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί, υπάρχει παιδότοπος και τα παιδιά έπαιζαν αμέριμνα.

Οι θαμώνες της καφετέριας, μόλις συνειδητοποίησαν τι συνέβαινε, έσκυψαν και προσπαθούσαν να καλυφθούν, ενώ κάποιοι βγήκαν τρέχοντας έξω τρομοκρατημένοι.

Τρόμος & πανικός
Η στιγμή της δολοφονίας κόβει την ανάσα. Ο στυγνός εκτελεστής αδειάζει με τεράστια ψυχραιμία το 9αρι πιστόλι πάνω στα δύο θύματά του μέσα σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.

Θαμώνες αλλά και ανυποψίαστοι περαστικοί σοκάρονται από τον ήχο των πυροβολισμών. Ο ένας διαδέχεται τον άλλον.

Κάποιοι, έντρομοι, προσπαθούν να προφυλαχτούν. Σκύβουν τα κεφάλια τους, άλλοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους και άλλοι τρέχουν να σωθούν.

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει έναν από τους θαμώνες να σηκώνεται από το τραπέζι και να τρέχει προς τον δρόμο μαζί με τον εκτελεστή που προσπαθεί να διαφύγει.

«Δύο φίλες μου άκουσαν τους πυροβολισμούς, έτρεξαν σε ένα μαγαζί πιο κάτω, έκλεισαν τα παντζούρια μέχρι να έρθει η αστυνομία. Επικρατούσε χαμός, έτρεχαν όλοι», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Τραυματίστηκε από τις σφαίρες
Δύο σφαίρες βρίσκουν στην σπονδυλική στήλη και το πόδι μια 30χρονη γυναίκα που καθόταν δίπλα από το τραπέζι των θυμάτων μαζί με την αδελφή της που τυγχάνει να είναι νοσηλεύτρια.

Προσπαθεί να της δώσει τις πρώτες βοήθειες και άμεσα με το ΕΚΑΒ μεταφέρεται στον Ερυθρό Σταυρό. Ζει από καθαρή τύχη.

«Εγκληματικές ενέργειες σαν κι’ αυτή δεν έχουν θέση στη φιλήσυχη πλατεία της πόλης μας, στην οποία συνυπάρχουν αρμονικά άνθρωποι όλων των ηλικιών από τη Νέα Σμύρνη και τους όμορους Δήμους. Δε θα επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο την αλλαγή της εικόνας αυτής», σημειώνουν από το γραφείο Τύπου του δήμου Νέας Σμύρνης.

Νέα Σμύρνη: Σοκάρει η περιγραφή της 32χρονης που τραυματίστηκε – Η σφαίρα θα με έβρισκε στο κεφάλι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα