Άνω Λιόσια: Επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή που πυρπολήθηκε το λεωφορείο

Άνω Λιόσια: Επιχείρηση της Αστυνομίας στην περιοχή που πυρπολήθηκε το λεωφορείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Άνω Λιόσια, όπου το βράδυ της Τετάρτης (07.12.2022) πυρπολήθηκε λεωφορείο κατά την διάρκεια επεισοδίων με Ρομά. 

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ αυτή την ώρα επιχειρούν σε Μενίδι και Ζεφύρι, καθώς το βράδυ της Τετάρτης (07.12.2022) προκλήθηκαν σφοδρά επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν ξεσπάσει σφοδρά επεισόδια μετά την είδηση ότι ένας 16χρονος Ρομά πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια καταδίωξης στην Θεσσαλονίκη. Ο νεαρός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην ΜΕΘ. 

Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Τετάρτης (07.12.2022) αστικό λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Λεωφόρο Φυλής και στο σημείο είχαν στηθεί οδοφράγματα από τους Ρομά. Στο σημείο έσπευσαν η Πυροσβεστική καθώς και αστυνομικές δυνάμεις και δεν υπήρξαν πληροφορίες για τραυματίες. 

 Με κρανιοεγγεφαλικές κακώσεις ο 16χρονος
Μάλιστα, τα προηγούμενα 24ωρα ο 16χρονος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή. Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική εξέταση, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Κούγιας: «Ο αστυνομικός δεν ήθελε καν να τον τραυματίσει» 
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Κούγιας, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, είπε ότι ο εντολέας του δεν ήθελε ούτε καν να τραυματίσει τον 16χρονο κατά τη διάρκεια της καταξίωσης. 

«Ο εντολέας μου και δράστης του εγκλήματος σε καμία περίπτωση ούτε καν ήθελε να τραυματίσει και πολύ περισσότερο να αφαιρέσει τη ζωή του 16χρονου παιδιού» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ.

Νύχτα επεισοδίων
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το βράδυ που πέρασε τα επεισόδια συνεχίστηκαν μεταξύ ομάδων Ρομά και αστυνομικών, προκαλώντας ανησυχία για το πως μπορεί να εξελιχτεί η κατάσταση. Κάηκαν κάδοι σε διάφορες περιοχές, κάηκε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο με τον καπνό να «πνίγει» την περιοχή και το 112 να στέλνει μήνυμα σε όσους βρίσκονται κοντά στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ, ενώ έκλεισε και η παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα