Αλέξης Κούγιας: Αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Αλέξης Κούγιας: Αναλαμβάνει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο

Ο Αλέξης Κούγιας θα υπερασπιστεί τον αστυνομικό από τη Θεσσαλονίκη που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο 16χρονος βρίσκεται στο νοσοκομείο και η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Ο ποινικολόγος γνωστοποίησε πως αποδέχθηκε την έκκληση της οικογένειας του αστυνομικού και θα αναλάβει την υπόθεση μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κύριο Τερζούδη.

Όπως χαρακτηριστικά, αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας, το γεγονός που τον ώθησε να αποδεχθεί την έκκληση της οικογένειας του αστυνομικού ήταν πως εκείνος έχει δυο μικρά παιδιά και είναι προστάτης μιας πολυπληθούς οικογένειας.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του αστυνομικού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Ευχόμενος, πρώτα απ’ όλα, να σωθεί η ζωή του 16χρονου θύματος και να γυρίσει υγιές στους γονείς του και στα αδέλφια του και με υψηλό αίσθημα υπερασπιστικής ευθύνης, γνωστοποιώ ότι μετά τη μελέτη της δικογραφίας αλλά και κυρίως της εν γένει προσωπικότητας του κου κατηγορουμένου και του οικογενειακού του περιβάλλοντος, με κορυφαίο γεγονός το ότι είναι πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας 5 και 7 ετών και προστάτης μιας πολυπληθούς οικογενείας, της οποίας είναι το απόλυτο στήριγμα, γνωστοποιώ ότι αποδέχτηκα την έκκληση της οικογένειάς του και των συνδικαλιστικών φορέων των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη και αναλαμβάνω την υπεράσπισή του, μαζί με τον συνάδελφο Θεσσαλονίκης, κο Τερζούδη.

Θα προσπαθήσουμε με τον εκλεκτό συνάδελφο να βοηθήσουμε τον κο Ανακριτή που διεξάγει την ανάκριση και τον ή την εισαγγελική λειτουργό που θα γνωμοδοτήσουν για την ποινική του μεταχείριση, να εκδώσουν μια δίκαιη απόφαση.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα