Θεσσαλονίκη: Εντός του πρατηρίου ήταν οι αστυνομικοί που καταδίωξαν τον 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Εντός του πρατηρίου ήταν οι αστυνομικοί που καταδίωξαν τον 16χρονο

Νέες διαστάσεις στην υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου από αστυνομικό, μετά από καταδίωξη, στη Θεσσαλονίκη, προσδίδει το βίντεο – ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε και δείχνει τους αστυνομικούς να βρίσκονται εντός του καταστήματος του πρατηρίου βενζίνης.

Το βίντεο του Ράδιου Θεσσαλονίκη αποδεικνύει ότι την ώρα που ο 16χρονος έβαζε βενζίνη και στη συνέχεια έφυγε χωρίς να πληρώσει, οι αστυνομικοί ήταν εκεί, μόλις μερικά μέτρα μακριά και ενημερώθηκαν από τον υπάλληλο του πρατηρίου βενζίνης κατ’ ιδίαν και στη συνέχεια τον καταδίωξαν.

Η πραγματικότητα, δηλαδή, δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ανέφερε ότι αστυνομικοί που «βρίσκονταν κοντά στο πρατήριο υγρών καυσίμων» ειδοποιήθηκαν από τον υπάλληλο και άρχισαν να καταδιώκουν τον νεαρό, αφού ενημέρωσαν το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο υπάλληλος του πρατηρίου μπαίνει μέσα στο κατάστημα και τους ενημερώνει για ό,τι συνέβη. Οι τέσσερις αστυνομικοί σηκώνονται από τα τραπέζια, βάζουν τον εξοπλισμό τους και φεύγουν για να κυνηγήσουν τον 16χρονο, γνωρίζοντας ποιος ήταν ο δράστης και ότι δεν είχε πληρώσει την βενζίνη που έβαλε στο αγροτικό του όχημα.

Προθεσμία πήρε ο αστυνομικός

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α' τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο.

Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής.

Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου», και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα