Ηράκλειο: Διασωληνωμένη και σε καταστολή η 4χρονη που κινδύνεψε να πνιγεί στη Σαντορίνη από ένα φιστίκι

Ηράκλειο: Διασωληνωμένη και σε καταστολή η 4χρονη που κινδύνεψε να πνιγεί στη Σαντορίνη από ένα φιστίκι

Αερογέφυρα ζωής από την Σαντορίνη στο Ηράκλειο της Κρήτης, για ένα 4χρονο κορίτσι. Η μικρή παραμένει στην εντατική, αλλά ευτυχώς φαίνεται να έχει κερδίσει τη μάχη για τη ζωή της…

Στη Σαντορίνη βρέθηκε να χαροπαλεύει από ένα φιστίκι που είχε φράξει τον δεξί της πνεύμονα και στο Ηράκλειο, λίγες ώρες μετά, οι γιατροί κατάφεραν να την σώσουν. Ο λόγος για ένα 4χρονο κορίτσι που βρέθηκε να χαροπαλεύει μπροστά στους γονείς του. Πολύ γρήγορα στήθηκε επιχείρηση και το παιδί μεταφέρθηκε στην Κρήτη. Η μικρή παραμένει διασωληνωμένη και σε καταστολή στην εντατική, αλλά οι γιατροί εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Στο πλευρό της παραμένουν από την πρώτη στιγμή οι γονείς, που έζησαν έναν απόλυτο εφιάλτη.

 Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται διασωληνωμένο ένα 4χρονο κοριτσάκι που μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα από τη Σαντορίνη με δύσπνοια, καθώς ένα φυστίκι του είχε φράξει τον δεξί πνεύμονα. Μάλιστα, ήταν τόσο σοβαρή η κατάστασή του, που διασωληνώθηκε με την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Το παιδί, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε να έχει 1,5 φυστίκι στον δεξί του πνεύμονα, παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του από την Σαντορίνη στην Κρήτη, για την οποία στήθηκε επιχείρηση αεροδιακομιδής, με το αεροσκάφος του ΕΚΑΒ.

 Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, αμέσως μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου διασωληνώθηκε από τον γιατρό αεροκομιδών και τον γιατρό του ΕΚΑΒ και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ. «Το παιδί όταν ήρθε ήταν σε άσχημη κατάσταση, όμως αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τους γιατρούς και πλέον ελπίζουμε όλα να πάνε καλά» ανέφερε στην ΕΡΤ, ο διοικητής της ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, το παιδί όταν έφτασε στο νοσοκομείο είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου. Οι γιατροί προχώρησαν στην αφαίρεση ενδοσκοπικά των φυστικιών που είχαν αποφράξει τον δεξί του πνεύμονα (δεξιό στελεχιαίο βρόγχο).

Η 4χρονη στη συνέχεια εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, η κατάσταση της υγείας της είναι βελτιωμένη από χθες. Στο πλευρό της είναι οι γονείς της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα