Κιβωτός: 350.000 ευρώ βρήκαν στο χρηματοκιβώτιο του Κολωνού – Τα είχα για να τα μετρήσω

Σοκ από τα ποσά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την περιουσία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και για αυτή που έχει ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», που βρίσκεται εδώ και ημέρες στο «μικροσκόπιο» για κακουργήματα εις βάρος παιδιών στις δομές της αλλά και οικονομικά αδικήματα. Μετά την έφοδο της οικονομικής αστυνομίας σε σπίτια τόσο της «Κιβωτού» όσο και του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, τα ευρήματα των χρημάτων προκαλούν σοκ και ερωτήματα.

Σύμφωνα με το  και το “Live News”, από τον οικονομικό έλεγχο, έχουν προκύψει μέχρι στιγμής καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της ΜΚΟ. Κατά τις ίδιες πηγές, μέσα σε αυτούς, είναι και μια κατάθεση – μυστήριο που έγινε από την Σταματία Γεωργαντή την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου κατέθεσε το ποσό των 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της Οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα, στις 22 Νοεμβρίου, η πρεσβυτέρα φέρεται να επισκέφθηκε τραπεζικό κατάστημα όπου διατηρούσε θυρίδα και να πήρε το περιεχόμενό της.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής, ο οικονομικός έλεγχος αποκάλυψε επίσης χιλιάδες ευρώ κρυμμένα στο σπίτι όπου έμενε η Σταματία Γεωργαντή στον Κολωνό. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν 350.000 ευρώ σε μετρητά, χρήματα των οποίων η προέλευση αναμένεται να ελεγχθεί. Μάλιστα, η πρεσβυτέρα φέρεται να απάντησε στους αστυνομικούς που την ρώτησαν πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα: “τα είχα για να τα μετρήσω”. Αντιθέτως, στο σπίτι της Ραφήνας δεν εντοπίστηκε το παραμικρό.

Στην Εισαγγελία τα στοιχεία από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκαν σήμερα όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία για την «Κιβωτό του Κόσμου», όπως αναφέρει με ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει: Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας υποβλήθηκε σήμερα, Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες, οι οποίες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η εν λόγω ΜΚΟ σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε οικία, όπως επίσης και από την διενεργηθείσα αλληλογραφία, προς ενημέρωση και αξιολόγηση των στοιχείων.

Χιλιάδες κινήσεις στους λογαριασμούς του παπά Αντώνη και της πρεσβυτέρας
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες τελευταία εξέλιξη είναι η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεκινάει εξονυχιστικό έλεγχο του πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, η οποία φαίνεται να είναι και η διαχειρίστρια της ΜΚΟ.

Συνέπεια του οικονομικού ελέγχου που θα υπάρξει για την πρεσβυτέρα θα οδηγήσει και σε έλεγχο εξ αντανακλάσεως και στα οικονομικά του πατέρα Αντωνίου, αλλά και στα άτομα της οικογένειας.

Το γεγονός που «χτύπησε» το καμπανάκι ελέγχου στην εν λόγω Αρχή ήταν οι χιλιάδες κινήσεις στους λογαριασμούς του παπά και της πρεσβυτέρας. Χαρακτηριστικός είναι ο αριθμός των κινήσεων που έχουν γίνει. Ο αριθμός αυτός φαίνεται να είναι κοντά στις 2 χιλιάδες.

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Οικονομική Αστυνομία έχουν φθάσει στην Εισαγγελία Αθηνών κι αυτό σημαίνει ότι ξεκινά άλλη μία προκαταρτική έρευνα στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο πατέρας Αντώνιος.

Τα προς εξέταση αδικήματα της έρευνας αυτής θα είναι η φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή οποιαδήποτε άλλο κακούργημα προκύψει από την έρευνα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα