Κιβωτός του Κόσμου: Βρέθηκαν 200.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας

Η καταγγελία του 19χρονου για ασέλγεια και οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς στις δομές, άνοιξαν τον «ασκό του Αιόλου» για την Κιβωτό του Κόσμου που πλέον ελέγχεται και από την Οικονομική Αστυνομία. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λειτουργούσε ως... ενδιάμεσος για το «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος επιχειρηματιών που έκαναν εικονικές δωρεές με το... αζημίωτο. Τα ευρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή προβληματίζουν αφού τα ποσά δεν δικαιολογούνται από τον μισθό ενός ιερέα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, βρέθηκαν δύο νέοι λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας Σταματίας με 100.000 ευρώ έκαστος. Η πληροφορία έρχεται σε συνέχεια των αποκαλύψεων για τους τρεις λογαριασμούς που εντοπίστηκαν στα ονόματά τους σε δύο τράπεζες, στους οποίους μέσα σε πέντε χρόνια είχαν βάλει 300.000 ευρώ. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι Αρχές περιμένουν απαντήσεις και από άλλες τράπεζες και δεν αποκλείεται να βρεθούν και άλλοι λογαριασμοί με χρήματα. Ηδη η Οικονομική Αστυνομία πραγματοποίησε τη Δευτέρα (28/11) έφοδο στα σπίτια του πατέρα Αντωνίου και της Σταματίας Γεωργαντή. Το περιστατικό που φέρεται να επιτάχυνε τις κινήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας, είναι η πληροφορία πως η πρεσβυτέρα επισκέφθηκε υποκατάστημα τράπεζας την περασμένη εβδομάδα και κάτι αφαίρεσε από μία θυρίδα στο όνομά της. Σύμφωνα με το MEGA, μέσα στη δομή της «Κιβωτού» του Κολωνού υπάρχει ένα διαμέρισμα στο οποίο διέμενε το ζευγάρι και εκεί εντοπίστηκε ένα χρηματοκιβώτιο, από το οποίο οι Αρχές συνέλεξαν στοιχεία που αναμένεται να προσφέρουν στην έρευνα. Οσο για το προφίλ του ιδρυτή της Κιβωτού, εργαζόμενοι είπαν στον ΑΝΤ1 πως ήταν ένας άνθρωπος που λειτουργούσε μα παθητική αλαζονεία.

Οι εικονικές δωρεές και το «πλυντήριο»
Όπως αποκάλυψε χθες το Reader, το ενδεχόμενο η Κιβωτός του Κόσμου να λειτουργούσε και ως… φορολογικό πλυντήριο επιχειρήσεων που πραγματοποιούσαν εικονικές δωρεές, με το αζημίωτο βέβαια για τους διαχειριστές της, εξετάζει πέραν όλων των άλλων, η Οικονομική Αστυνομία. Οι υπόλοιποι έλεγχοι αφορούν σε φοροδιαφυγή της ίδιας της «Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης», οικειοποίηση χρηματικών ποσών που δίνονταν ως δωρεές για τα έργο της «Κιβωτού», αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού δεν θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν αυτά τα ποσά.

Ειδικά για το θέμα της πιθανής κατάχρησης μεγάλων χρηματικών ποσών από τις δωρεές ιδιωτών και επιχειρήσεων, οι οποίες από το 2014 μέχρι σήμερα έφταναν μέχρι και τα 6.000.000 ευρώ ετησίως, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Reader πως αφορούν το αδίκημα της υπεξαίρεσης και για την ποινική δίωξη πιθανών δραστών θα χρειαστεί θα υποβληθεί μήνυση από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Έτσι, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και παραδοθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, θα ενημερωθεί και το νέο ΔΣ προκειμένου να προχωρήσει σε μηνύσεις, εάν βέβαια προκύψει ότι οι διαχειριστές της «Κιβωτού» έβαζαν στις τσέπες τις δωρεές.

Κιβωτός του Κόσμου: Η καταγγελία για βασανιστήρια
Εκτός από τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, οι καταγγελίες για κακοποιήσεις στις δομές διαδέχονται η μία την άλλη. Στον ΑΝΤ1 μίλησε η μητέρα του 8χρονου, πρώην φιλοξενούμενου στην δομή του Βόλου, ο οποίος έκανε λόγο για βασανιστήρια που υπέστη, με εγκλεισμό του για ώρες χωρίς τροφή και νερό στο περιβόητο κλουβί για τα πουλιά, την τιμωρία του με παραμονή επί ώρες στο σκοτεινό δωμάτιο όπου βρισκόταν το πλυντήριο και το στεγνωτήριο της δομής, αλλά και την επιμονή των υπευθύνων της δομής να του δίνουν καθημερινά για γεύμα το ίδιο φαγητό, που δεν του άρεσε και κάθε ημέρα αρνιόταν να φάει, ακόμη και ενώ η τροφή είχε «χαλάσει».

Όπως είπε η μητέρα του 8χρονου «το παιδί είναι τρομοκρατημένο με τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονται. Το γεγονός ότι έπαιζαν τα παιδιά με το κλουβί, όπως φαίνεται στο βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα, δεν αναιρεί ότι τα έβαζαν τα παιδιά εκεί για τιμωρία». «Το παιδί ήταν κλεισμένο στο κλουβί για 2-3 ώρες και το έβγαλε από εκεί ο αδελφός του και όχι παιδαγωγοί. Η συγκεκριμένη παιδαγωγός που το έβαλε εκεί, έκατσε και το κοίταζε, νόμιζε ότι έκανε κατόρθωμα που έβαλε το παιδί εκεί, γιατί υποτίθεται», όπως λέει «η συμπεριφορά του ήταν για κλουβί». Ξέρουν ποια είμαι, γιατί στο βίντεο με τα παιδιά που παίζουν εμφανίζεται και το δικό μου παιδί», ισχυρίστηκε η μητέρα.

Όπως ανέφερε, παρότι έχει κάνει δύο μηνύσεις, δεν έχει κληθεί να καταθέσει για την κακοποίηση των παιδιών που καταγγέλλει ότι έγινε μέσα στην δομή. Η μητέρα είπε πως και ο άλλος γιος της έχει χτυπηθεί, «με μπουνιές και κλωτσιές και μάλιστα μου είπε πως ήταν και τυχερός, γιατί άλλα παιδιά έπαθαν χειρότερα από ευνοούμενο του πατέρα Αντωνίου στην δομή. Μας είπαν θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία Ανηλίκων μέσα στην εβδομάδα». «Εγώ τα παιδιά μου τα έχω πάρει πίσω και τα τρία. Δεν έχω να κερδίσω κάτι, θα μπορούσα να μην ασχοληθώ, αλλά θέλω να βοηθήσω τα άλλα παιδιά», συμπλήρωσε η μητέρα.

Ο 19χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια 
Ο 19χρονος που κατήγγειλε ασέλγεια, δέχτηκε ένα μήνυμα, με το οποίο άγνωστος τον απειλεί, λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε θα βάλει «άτομα να σου κάνουν κακό. Θα σε σκοτώσω». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος δέχτηκε το εξής μήνυμα: «Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις όλαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μ.... που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω».

 Η μητέρα του 19χρονου είπε στον ALPHA πως δεν έχει επαφή με το παιδί της για τρεις ημέρες και υποστήριξε πως έμαθε από την τηλεόραση ότι ο 19χρονος δέχεται απειλές. «Ανησυχώ για το παιδί μου, από τα κανάλια έμαθα ότι τον απειλούν. Προσπαθώ να τον βρω», είπε. «Ο,τι έχει πει ο γιος μου για το περιστατικό το γνώριζα. Η ψυχή μου το ξέρει. Ο γιος μου μετά το περιστατικό ήταν τόσο αγχωμένος που "έλιωνε" τα παπούτσια του στο περπάτημα», αποκάλυψε.

.reader

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα