Σεισμός στην Εύβοια: Κλείνει τα σχολεία ο δήμος Καρύστου – «Δεν αποκλείουμε νέα δυνατή δόνηση»

Σεισμός στην Εύβοια: Κλείνει τα σχολεία ο δήμος Καρύστου – «Δεν αποκλείουμε νέα δυνατή δόνηση»

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε σήμερα το πρωί την Εύβοια και με απόφαση του Δήμου Καρύστου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σε όλες τις κοινότητες και τις δημοτικές ενότητες.

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (29/11) στις 06:32, στη νότια Εύβοια, με εστιακό βάθος τα 13,3 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο evima.gr λέγοντας ότι ο σεισμός είναι υπό παρακολούθηση και αξιολόγηση καθώς η περιοχή δίνει σεισμικές δονήσεις εδώ και δέκα ημέρες

«Στις 6:32 το πρωί έγινε αισθητός σεισμός στην Εύβοια 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ και ακολούθησε μετασεισμός με μέγεθος 3,2 Ρίχτερ. Η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας, με μεγέθη. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει δώσει στο παρελθόν σεισμική δραστηριότητα και γιαυτό κοιτάμε να δούμε τι δομές υπάρχουν καθώς δεν είναι εμφανές κάποιο ρήγμα. Όμως δεν αποκλείουμε να σημειωθεί ξανά σεισμός στο ίδιο μέγεθος με τον πρώτο».

«Άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι».

Η μετασεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται με έντονους μετασεισμούς όπως λένε κάτοικοι της περιοχής στο evima.gr ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας ο Δήμος Καρύστου κλείνει σήμερα τα σχολεία.

Στις 07:23, σχεδόν μία ώρα αργότερα η περιοχή έδωσε και έναν ακόμη δυνατό μετασεισμό 4,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 8 χιλιόμετρα ΒΒΑ των Νέων Στύρων της Εύβοιας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα