Βίντεο ντοκουμέντο με τη βρεφονηπιοκόμο που καταδικάστηκε για κακομεταχείριση παιδιών

Βίντεο ντοκουμέντο με τη βρεφονηπιοκόμο που καταδικάστηκε για κακομεταχείριση παιδιών

Βίντεο ντοκουμέντο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA δείχνει τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει ένα από τα παιδάκια.

Η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και 9 μηνών χωρίς αναστολή, μετά τις αποκαλύψεις για κακοποιητική συμπεριφορά. Την ίδια στιγμή δεκάδες γονείς ψάχνουν αν και τα δικά τους παιδιά είχαν κακοποιηθεί από τη βρεφονηπιοκόμο, η οποία εργαζόταν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο επί 26 χρόνια. 

 Η ίδια, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για σκευωρία. 

Δούλευε επί 28χρόνια ως βρεφονηπιοκόμος. Εκατοντάδες γονείς εμπιστεύονταν τα μικρά τους μωρά στα χέρια της. Η 47χρονη βρεφονηπιοκόμος από τη Θεσσαλονίκη κρίθηκε ένοχη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε ανήλικα παιδιά.

«Είχε μία γκρίνια που συνήθως δεν την έχει όταν γυρνάει από το σχολείο, έρχεται χαρούμενη, παίζει με τα παιχνίδια της. Ταυτόχρονα με καλέσαν από το τμήμα ανηλίκων και μου είπαν για το περιστατικό, φυσικά δεν μπορείς να πιστέψεις κάτι τέτοιο ότι συνέβη», είχε πει η μητέρα ενός βρέφους στο LIVE NEWS.

Οι καταγγελίες γονέων διαδέχονται η μία την άλλη. Όπως λένε στο LIVE NEWS, άφηναν τα παιδιά τους υπό την επίβλεψη της κατηγορούμενης βρεφονηπιοκόμου και όταν γύριζαν σπίτι, έβλεπαν σημάδια που προκαλούσαν ανησυχία.

«Το παιδί σταμάτησε ξαφνικά να μιλάει και να περπατάει. Γυρίσαμε όλους τους παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές, τρέξαμε σε γιατρούς. Ήταν αρκετά αγχωμένο, δεν κοιμόταν εύκολα, ήταν πολύ ανήσυχο, ξυπνούσε ξαφνικά στον ύπνο του, κοιτούσε σαν τρομαγμένο, σαν χαμένο. Είχε καθημερινά χτυπήματα, είναι ηλικίες που δεν μπορούν να εκφραστούν».

Πριν από λίγες μέρες, μία συνάδελφος της βρεφονηπιοκόμου πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει τα όσα είχε δει. Ανέφερε πως η κατηγορούμενη κακομεταχειριζόταν τα βρέφη και τα χτυπούσε.

Η βρεφονηπιοκόμος από την άλλη, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο πως η καταγγελία της συναδέλφου της είναι πλασματική λόγω προσωπικών διαφορών.

«Την παραμικρή γρατζουνιά να δω θα πάρω τη μαμά και θα της το πω. Πώς θα μπορούσα εγώ να το κάνω αυτό; Πιστεύω ότι είναι σκευωρία σε βάρος μου. Πρώτα από τη μία και μετά παρέσυρε και τις άλλες. Τα αρνούμαι όλα. Ο σκοπός της ίσως είναι να μου πάρει τη θέση. Μπορεί να μη με συμπαθούσε. Εγώ καταλαβαίνω τις μανούλες που είναι επιφυλακτικές όταν έρχονται, γιατί είναι μωράκια και είναι ψυχούλες και κάθε φορά προσπαθώ να τις καθησυχάσω».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 47χρονη για τις πράξεις που κατηγορείται. Η ίδια άσκησε έφεση και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα