Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για τη δομή κολαστήριο - Συγκλονίζει η μητέρα του 25χρονου Πάρη

Θεσσαλονίκη: Νέα καταγγελία για τη δομή κολαστήριο - Συγκλονίζει η μητέρα του 25χρονου Πάρη

Τα όσα φρικιαστικά συνέβαιναν σε δομή για παιδιά με αναπηρίες στην Πυλαία Θεσσαλονίκης έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη.

Παιδιά και ενήλικες με ειδικές ικανότητες που ταλαιπωρούνται βιώνοντας απαράδεκτες συνθήκες, κακομεταχείριση, δύο επιβεβαιωμένοι θάνατοι φιλοξενούμενων και καταγγελίες για την ύπαρξη ενός τρίτου. Όλα αυτά καταγράφονται στη δομή φιλοξενίας παιδιών και ενηλίκων μέχρι τα 25 έτη στη Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Τρίτος θάνατος;
Μητέρα καταγγέλλει ότι υπήρξε περιθαλπόμενος στη δομή φιλοξενίας που κάηκε το Πάσχα.

«Υπάρχουν πάρα πολλά άλλα τα οποία δεν μαθαίνονται. Εντάξει; Παράδειγμα σας το αναφέρω τώρα κανονικά, υπάρχει παιδί που κάηκε το Πάσχα, το οποίο δεν έχει βγει στην επιφάνεια. Το παιδί δεν έχει γονείς. Ξέρω πότε έγινε επακριβώς, το παιδί πήγε στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε μετά από μερικές μέρες. Έχω πάει στα δικαστήρια, έχω δώσει κατάθεση, δεν έχω πρόβλημα να το αναφέρω», δήλωσε η Ευαγγελία Νούνη, μητέρα φιλοξενούμενου στη δομή.

Από την έρευνα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διαπιστώθηκαν οι δύο θάνατοι του 25χρονου Πάρη και ενός ακόμα φιλοξενούμενου.

Στο πλαίσιο της έρευνας μάλιστα διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων πως:

-Μεγάλος αριθμός ανά θάλαμο (φιλοξενούμενων)
-Διπλοβάρδιες του προσωπικού
-Ελάχιστες περιπτώσεις υιοθεσίας και αναδοχής

Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τον Πάρη
Την ίδια στιγμή η οικογένεια του 25χρονου Πάρη, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από εργαζόμενο στη δομή να χάσει τη ζωή του, έχει καταθέσει μήνυση για την υπόθεση και αναμένει τις δικαστικές εξελίξεις.

Πρόθεση των αρμόδιων αρχών είναι να αποκατασταθούν οι συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων στη δομή, οι οποίοι χρήζουν συστηματικής φροντίδας, την οποία όπως αποδείχθηκε από τους ελέγχους δε λαμβάνουν.

Συγκλονίζει η μητέρα του 25χρονου από τη δομή ΑμεΑ: Μου στέρησαν τη μυρωδιά του… μόνο αυτό ήθελα

  «Θα δεχόμουνα την απώλεια του παιδιού μου, αν έφευγε από παθολογικά αίτια αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο…. Μου στέρησαν τη μυρωδιά του,  μου τη στέρησαν μόνο αυτό ήθελα… Είναι ο χρόνος του, αλλά τώρα για μένα δεν έχει σημασία τίποτα, μόνο να ηρεμήσει η ψυχούλα του και να μη συμβεί σε κανένα άλλο παιδί».

Ο Πάρης έσβησε πριν από ένα χρόνο σε ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης.  Συγκλονίζει, η μητέρα του, που μίλα στον ΑΝΤ1.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από υπάλληλο της δομής.

  «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος υποτίθεται με νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδί ανυπεράσπιστο».

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς το ίδρυμα επιχείρησε να αποκρύψει την πραγματική αιτία θανάτου του παιδιού τους.

«Eίχαμε ψευδή ενημέρωση, ότι ο Πάρης μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Παπανικολάου γιατί ένας άλλος περιθαλπόμενος τον χτύπησε στο κεφάλι με παντόφλα και τον πήγαν εκεί για προληπτικές εξετάσεις και μην ανησυχείτε,  ήταν οι λέξεις τους. ….Και μετά από 24 ώρες ενημέρωσαν τον σύζυγό μου ότι ο Πάρης έφυγε από τη ζωή», λέει στον ΑΝΤ1, η μητέρα του Πάρη.

Η συγκεκριμένη δομή βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς έχουν αποκαλυφθεί,  βασανισμοί αλλά και τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα