Κιβωτός του Κόσμου: Άκουσα ότι βρέθηκε όπλο και δεν το πίστευα - Πώς θα αφήσω το παιδί μου να μείνει εδώ

Σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» στη χώρα. Στη δομή της Καλαμάτας συνελήφθη η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δομής μετά τον εντοπισμό ενός όπλου που ήταν σε κλειδωμένο συρτάρι. Η ίδια φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι το όπλο είχε τοποθετηθεί εκεί από προκατόχους της, ενώ λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εντολή Εισαγγελέα. Εντύπωση προκαλεί ότι σε κάδους ανακύκλωσης κοντά στο παράρτημα βρέθηκαν σκισμένα τιμολόγια και άλλα έγγραφα.

Στελέχη της Ασφάλειας ήλεγξαν και το παράρτημα στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, όπου συγκέντρωσαν ολόκληρες σακούλες με έγγραφα. Αιφνιδιαστικοί έφοδοι έγιναν στις δομές της Κόνιτσας και της Χίου.  Οι εντολές που έχουν οι αστυνομικοί είναι να πάρουν όλα τα έγγραφα που υπάρχουν για οικονομικές δοσοληψίες αλλά και έγγραφα που αφορούν στην λειτουργία. Προσπαθούν να αποτρέψουν κάποια ενδεχόμενη προσπάθεια από πρώην στελέχη του Δ.Σ. της ΜΚΟ να πάρουν στοιχεία και τα καταστρέψουν πριν φτάσουν στα χέρια των Αρχών. Η έρευνα της οικονομικής αστυνομίας εστιάζεται σε όλες τις δομές της «Κιβωτού» και σε 15 άτομα που διοικούσαν την οργάνωση.

Πληροφορίες από αστυνομική πηγή, επισημαίνουν πως όπως προκύπτει από την μέχρι στιγμής μελέτη των στοιχείων, στα ταμεία της «Κιβωτού του Κόσμου», από το 2014 μέχρι σήμερα, έμπαιναν περίπου 5 με 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από δωρεές. Η πορεία των χρημάτων αυτών θα ελεγχθεί, ενώ ταυτόχρονα θα ερευνηθούν και δωρεές ακινήτων.

Ταυτόχρονα, με όσο το δυνατόν ταχύτερο ρυθμό, θα πραγματοποιηθεί έρευνα και στα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία των 15 στελεχών της «Κιβωτού», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν  δικαιολογούνται από τις αμοιβές που λάμβαναν, ή αν υπάρχουν στοιχεία για οικειοποίηση χρημάτων από τις δωρεές, που έμπαιναν στα ταμεία για την φροντίδα των παιδιών.

Τα πρόσωπα αυτά είναι ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και η μητέρα του, που φέρονται ως μέτοχοι στην μη κερδοσκοπική εταιρεία, επτά μέλη του πρώην Δ.Σ. και πέντε διευθυντικά στελέχη.

Γονείς παιδιών που ζουν στη δομή της Καλαμάτας ζητούν να πάρουν τα παιδιά τους. «Άκουσα ότι βρέθηκε όπλο και δεν το πίστευα. Πώς θα αφήσω το παιδί μου να μείνει εδώ;» δήλωσε στην ΕΡΤ πατέρας που καταγγέλλει την κακοποίηση του παιδιού του όταν αυτό ζούσε σε παράρτημα της Αθήνας, «Μου λέει μπαμπά πάρε με από εδώ, με βάζουν τιμωρίες, με βάζουν να καθαρίζουμε, τον έσπρωξε παιδαγωγός και έπεσα από τη σκάλα. Μου ζήτησαν πολλές φορές από την Κιβωτό να πάρω πίσω την καταγγελία», αναφέρει.

Μέχρι στιγμής υπάρχει μία κατάθεση θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις προκύπτει ότι ακόμη τρία παιδιά ενδεχομένως να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα