Ρόδος: Δύο βδομάδες την είχαμε και την έπνιξε. Σοκάρει η «αποκλειστική νοσοκόμα του θανάτου»

Ρόδος: Δύο βδομάδες την είχαμε και την έπνιξε. Σοκάρει η «αποκλειστική νοσοκόμα του θανάτου»

Στενή συγγενής της αδικοχαμένης ηλικιωμένης στη Ρόδο, που δολοφονήθηκε από τη γυναίκα που είχε προσληφθεί για να τη φροντίζει, μίλησε σε δημοσιογράφο του «Τούνελ» για το σοκαριστικό αυτό περιστατικό.
«Είχε μόλις δύο βδομάδες που την πρόσεχε. Ήταν και οι δύο ευχαριστημένες ή τουλάχιστον έτσι δείχνανε. Τώρα τι έγινε και έφτασε σ’ αυτό το σημείο, δεν ξέρουμε τίποτα παραπάνω… Την έπαιρναν (σ.σ. οι συγγενείς) τηλέφωνο, δεν το σήκωνε και ανησύχησαν. Λίγο μετά το σήκωσε και είπε πως την είχε σκοτώσει. Μας καλεί ο γαμπρός μου ανήσυχος πως κάτι έχει γίνει. Όταν φτάσαμε εμείς στο σημείο, η αστυνομία ήταν ήδη εκεί, είχε ειδοποιήσει η ίδια. Η Φλώρα ήταν τελειωμένη… Πέθανε από πνιγμό. Όταν με πήραν εμένα τηλέφωνο να πάω πάνω, πήραν και τον γιο μου, εκείνος μπήκε μέσα και την είδε, εμάς δεν μας άφησε η αστυνομία. Ο γαμπρός μου που την επισκεπτόταν συχνά και τη φρόντιζε, είναι σοκαρισμένος, έχει αρρωστήσει», τόνισε.

Η ίδια μαζί με τον γαμπρό της ήταν αυτοί που την προσέλαβαν μετά από κάποιες συστάσεις που πήραν, αφού ο γιος της βρίσκεται χρόνια ολόκληρα σε ίδρυμα.

«Φρόντιζε άλλους δύο εδώ στο χωριό. Ρωτήσαμε και μας είπαν ότι είχαν μείνει ευχαριστημένοι από τη συγκεκριμένη οικιακή βοηθό».

Ρόδος: Σοκάρει η «αποκλειστική νοσοκόμα του θανάτου»

Η τοπική κοινωνία της Ρόδου είναι ανάστατη με τη δολοφονία της Φλώρας Καζέλλη, 75 χρόνων, από την γυναίκα που την φρόντιζε. Τίποτα δεν προμήνυε πως το πρωί της Δευτέρας θα ξυπνούσαν οι γείτονες και θα ανακάλυπταν νεκρή την ηλικιωμένη.
Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Αντιεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, η 45χρονη που εργαζόταν ως αποκλειστική για τη δολοφονία της κατάκοιτης ηλικιωμένης στις Καλυθιές, που φρόντιζε.

Η κατηγορούμενη, προέβαλε τον ισχυρισμό περί μειωμένου καταλογισμού λόγω σχιζοφρένειας και υπέβαλε προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις της και έγγραφα από τον εγκλεισμό της σε ψυχιατρικά ιδρύματα της Λέρου, της Κρήτης και της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού και εκεί θα διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Όπως ισχυρίστηκε στην απολογία της, τις πρώτες πρωινές ώρες, άκουγε συνεχώς μια φωνή να της λέει «λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει» και ξεκίνησε να βλέπει και σκιές να περιφέρονται στο χώρο. Οι φωνές, όπως είπε, της ζητούσαν να λυτρώσει την κατάκοιτη γυναίκα.

Την πλησίασε στο κρεβάτι, έβαλε το χέρι της στο στόμα της ηλικιωμένης και στη συνέχεια της έκλεισε τη μύτη με σκοπό να την πνίξει. Στη συνέχεια έπιασε ένα μαξιλάρι και ολοκλήρωσε την πράξη της, όπως περιέγραψε. Όταν κατάλαβε τι είχε συμβεί κάλεσε η ίδια την Αστυνομία.

Η περιγραφή στην κατάθεσή της στην Αστυνομία, συμπίπτει απόλυτα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή Ρόδου στο πρόσωπο του θύματος από το χέρι της δράστιδος. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θάνατός της οφείλεται σε «πνιγμονή διά αποφράξεως των στομίων των αεροφόρων οδών».

Στην πρώτη εξέτασή της σόκαρε τους αστυνομικούς, αφού προχώρησε στην ομολογία τριών ακόμη φόνων ανήμπορων ηλικιωμένων γυναικών. Μία το 2011 στην Λέρο, άλλες δύο το 2022 στη Ρόδο καθώς και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του γιου της, το 2002, όταν το παιδί ήταν ενός έτους. Προσπάθησε να το πνίξει και τότε συνελήφθη και κατέληξε έγκλειστη αρκετά χρόνια στο ψυχιατρείο της Λέρου.

Σε βάρος της σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες. Η μία για την ανθρωποκτονία της Φλώρας Καζέλλη και άλλες δύο προκαταρκτικές. Η μία για τις δύο ηλικιωμένες στη Ρόδο και η άλλη για την ηλικιωμένη στην Λέρο που θα αποσταλεί στην Εισαγγελία της Κω, λόγω αρμοδιότητας. Οι θάνατοι αυτοί αναμένεται να εξεταστούν ενδελεχώς.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO