Κιβωτός του Κόσμου: Η απάνθρωπη τακτική να χωρίζει αδέρφια - Σπαρακτικές μαρτυρίες

Κιβωτός του Κόσμου: Η απάνθρωπη τακτική να χωρίζει αδέρφια - Σπαρακτικές μαρτυρίες

Απάνθρωπη και ακατανόητη φαντάζει η τακτική της «Κιβωτού» να χωρίζει αδέρφια και να μην τους επιτρέπει καμία επαφή και επικοινωνία.
Χωρίζουν τα αδέρφια

Είναι μικρά παιδιά. Που ξαφνικά, βρέθηκαν μόνα. Χωρίς τους γονείς. Σε ένα περιβάλλον ξένο. Ψυχές που είναι ήδη ταλαιπωρημένες, παιδιά κυριευμένα απ’ τον φόβο.

Κάποια βρέθηκαν μαζί με τα αδελφάκια τους στη δομή για να αντιμετωπίσουν μαζί τη νέα πραγματικότητα στη ζωή τους. Κι όμως, στην «Κιβωτό», τα περισσότερα αδέλφια είναι χώρια. Σε διαφορετικές δομές. Χιλιόμετρα μακριά. Χωρίς να τους επιτρέπεται να έχουν καμία απολύτως επαφή ο ένας με τον άλλο. Μια τιμωρία απάνθρωπη, που δεν την χωρά ο ανθρώπινος ο νους.

Σπαρακτικές μαρτυρίες
Η μαρτυρίες στο Live News πρώην φιλοξενούμενων στη Κιβωτό, που χωρίστηκαν βίαια από τα αδέλφια τους και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί τους, είναι γροθιά στο στομάχι.

Οι ψυχολόγοι φέρονται να συμβούλευαν του ιθύνοντες της Κιβωτού, τα αδέλφια να μην χωρίζονται ποτέ και για κανένα λόγο. Η πραγματικότητα ωστόσο, είναι διαφορετική… «Χαραγμένη» στη φωνή αυτών των δύο νεαρών παιδιών, που αγωνιούν για τα μικρότερα αδέλφια τους που παραμένουν στη δομή και αποξενωμένα.

«Ήμασταν στην Αθήνα όλα τα αδέλφια μαζί αλλά ήμασταν σε άλλο σπίτι. Είναι τα δύο μου αδέλφια εκεί μέσα. Ο (…) που είναι 16 χρονών του έστειλα μήνυμα και τον ρώτησα: «τι γίνεται, πώς πάνε τα πράγματα». Το παιδί είναι πολύ αγχωμένος. Απαγορεύουν να μιλήσουμε από μηνύματα, με αδέρφια που ήμασταν μέσα στην Κιβωτό. Μας απαγορεύουν να έχουμε επαφή μαζί τους, μου είπε ότι θέλει να φύγει από εκεί και εγώ τώρα προσπαθώ πώς και πώς διότι μου είπαν ότι θα χρειαστώ δικαστήρια και τέτοια» καταγγέλλει πρώην φιλοξενούμενη.

Είναι η απόλυτη και συνεχής απειλή, ότι εάν γίνει κάτι και τιμωρηθούν, το πιθανότερο είναι να χωριστούν από τον μόνο άνθρωπο που έχουν στήριγμα και βρίσκεται κοντά τους. Το τραύμα αυτό για τον Παΐσιο ήτανε βαθύ, κι αδύνατο να το αντέξει.

Κι ενώ τα όσα γίνονταν στην «Κιβωτό» ερευνώνται ήδη από τις αρμόδιες Αρχές, μέλημα βασικό όσων ελέγχουν τα αρχεία της δομής, είναι το συντομότερο δυνατό, τα αδέλφια που χωρίστηκαν να επανενωθούν κι όσα έχασαν την απαραίτητη επικοινωνία μεταξύ τους, να την επανακτήσουν.

Mega.com

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO