Βόμβα του Γιαννόπουλου για απολύσεις υπαλλήλων λόγω κακοποίησης και η πρόσληψή τους σε άλλη δομή

Βόμβα του Γιαννόπουλου για απολύσεις υπαλλήλων λόγω κακοποίησης και η πρόσληψή τους σε άλλη δομή

Σε μία αποκάλυψη που πρόκειται να συζητηθεί προχώρησε ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος, εν μέσω των αμέτρητων καταγγελιών που έρχονται στη δημοσιότητα για όσα φρικτά βιώνουν τα παιδάκια στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος υποστήριξε πως στο Χαμόγελο του Παιδιού έγιναν τρεις απολύσεις εργαζομένων έπειτα από περιστατικά κακοποίησης στις δομές, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, και οι τρεις εργαζόμενοι προσελήφθησαν από άλλο φορέα.

«Η μαγείρισσα έβαλε πιπέρι στο στόμα του παιδιού. Αυτό είναι κακοποίηση, όταν έχεις να κάνεις με παιδιά τέτοιας δομής. Αμέσως έστειλα τη γυναίκα αυτή στην εισαγγελέα. Απέλυσα την υπεύθυνη βάρδιας, την υπεύθυνη του σπιτιού και τη μαγείρισσα και κατόπιν τις προσέλαβαν από άλλο φορέα, ακριβώς επειδή εργάζονταν στο Χαμόγελο του Παιδιού» είπε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» σε τηλεοπτική εκπομπή

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι φορείς για τα παιδιά πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. «Βρισκόμαστε σε μια περίεργη κατάσταση. Εμείς υπηρετούμε τους θεσμούς. Ο,τι γίνεται γίνεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους, πιστοποιημένους φορείς. (…) Πρόσφατα μας έλεγξαν. Έψαξαν και είδαν όλες τις διαδικασίες του φορέα. Φορείς σαν κι εμάς πρέπει να έχουν και εσωτερικούς κανόνες για να προλαβαίνουν καταστάσεις. Πρέπει όχι μόνο να ελεγχόμαστε, αλλά και να αυτοελεγχόμαστε» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της «Κιβωτού», ο ίδιος μίλησε για «μύθους και πραγματικότητες», ενώ σημείωσε: «Έχουμε “κηδεία” με αυτό που έχει γίνει (είτε όχι) και την πληρώνουν τα παιδιά».

Τέλος, σχολιάζοντας τις αναδοχές, επισήμανε: «Δεν υπάρχουν έλεγχοι, υπάρχουν ανεπάρκεια και υποστελέχωση. Πώς έρχονται οι υπεύθυνοι και λένε τώρα “Εμείς δεν ξέραμε τίποτα”;»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα