Καλάθι του νοικοκυριού: Μειωμένη η τιμή για 1 στα 4 προϊόντα

Καλάθι του νοικοκυριού: Μειωμένη η τιμή για 1 στα 4 προϊόντα

Αντικλεπτικά ακόμη και πάνω στο βρεφικό γάλα και τον καφέ τοποθετούν πολλά σουπερμάρκετ αφού τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι μικροκλοπές.

Την ίδια στιγμή, την τρίτη εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» οι αλυσίδες σουπερμάρκετ απέστειλαν στο υπουργείο Ανάπτυξης τις λίστες με τα προϊόντα που ενέταξαν στο δικό τους καλάθι.

Στόχος να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και σιγά σιγά οι καταναλωτές να δουν σε όλο και περισσότερα προϊόντα μειωμένες τιμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, από τα 816 προϊόντα τα 75 παρουσίασαν αύξηση τιμής, τα 186 εμφανίζονται με έκπτωση, ενώ τα 555 παρέμειναν σταθερά.

Οι αλλαγές

Ήδη κάποια σουπερμάρκετ ανάρτησαν σε εμφανή σημεία τις λίστες των δικών τους καλαθιών, όπως προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση

Από την 1η Δεκεμβρίου 2022 θα βρίσκεται στα ράφια των σουπερμάρκετ και το νέο σήμα για το «καλάθι του νοικοκυριού» με σκοπό να διευκολύνονται οι καταναλωτές στις αγορές τους, καθώς έχουν διατυπωθεί διαμαρτυρίες ότι δεν είναι εμφανή τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Στο καλάθι, εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ, έχουν ενταχθεί εθελοντικά δύο μεγάλες πλατφόρμες διανομής αγαθών, περιφερειακές αλυσίδες σουπερμάρκετ και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, ενώ αναμένεται ότι θα ενταχθούν και νέες μικρότερες αλυσίδες.

Αντικλεπτικά σε τρόφιμα & καφέ

Αντιμέτωπα με μικροκλοπές προϊόντων έρχονται όλο και πιο συχνά τα σουπερμάρκετ και οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να τοποθετήσουν αντικλεπτικούς μηχανισμούς ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης όπως παιδικά γάλατα και στιγμιαίος καφές.

Μια άλλη πρακτική των καταστημάτων προκειμένου να αποφεύγουν τέτοιες διαρροές, είναι να αποσύρουν από τα ράφια τα… επιρρεπή προϊόντα, όπως καφές, μέλι, κονσέρβες τόνου.

Στη θέση των συσκευασιών βρίσκεται συνήθως ένα ταμπελάκι που προτρέπει τους καταναλωτές να ζητήσουν αυτά τα προϊόντα από τους υπαλλήλους του ταμείου, ώστε το κατάστημα να είναι βέβαιο ότι θα πληρωθεί επί τόπου.

Πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα