Μάνδρα: Στον εισαγγελέα ο 14χρονος που σκότωσε τον αδερφό του - Κατηγορείται για αμέλεια και παράβαση νόμου οπλοκατοχής ο πατέρας

Μάνδρα: Στον εισαγγελέα ο 14χρονος που σκότωσε τον αδερφό του - Κατηγορείται για αμέλεια και παράβαση νόμου οπλοκατοχής ο πατέρας

Ενώπιον του εισαγγελία βρίσκεται ο 14χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του στη Μάνδρα Αττικής. Όπως φαίνεται, ο 14χρονος πυροβόλησε τον αδερφό του με κυνηγετική καραμπίνα. Ο πατέρας των παιδιών κατηγορείται για παράβαση νόμου για οπλοκατοχή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ο 14χρονος δικαιολόγησε τον εαυτό του λέγοντας στους αστυνομικούς ότι κυνηγούσαν ένα αγριογούρουνο μαζί με τον αδερφό του, όταν έγινε το "λάθος" κατά τον ίδιο. Αντί να πυροβολήσει το ζώο, πυροβόλησε τον αδερφό του. Μετά το περιστατικό όπως ανέφερε, τρομοκρατήθηκε και αρχικά πήγε να κρυφτεί. Πέταξε το όπλο και επέστρεψε στο σπίτι του, χωρίς να πει τίποτα.

«Ο άλλος γιος μου, ο 14χρονος, επέστρεψε στο μαντρί όπως κάθε μέρα, αλλά όχι ο 17χρονος. Ανησυχήσαμε και όταν είδαμε τους φάρους από τις μοτοσικλέτες των αστυνομικών, πήγαμε στο σημείο και είδα το παιδί μου νεκρό» δήλωσε ο πατέρας του 17χρονου.

Χθες, λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι, η αστυνομία οδήγησε το 14χρονο παιδί στο σημείο της δολοφονίας προκειμένου να γίνει αναπαράσταση.

Βρέθηκε κυνηγετική καραμπίνα κοντά στη στάνη
Ο 14χρονος ανέφερε στην αστυνομία ότι τα παιδιά γνώριζαν πού είχε το μονόκαννο κυνηγετικό όπλο ο πατέρας τους. Ένα όπλο όμως που αρχικά ο πατέρας ισχυριζόταν ότι δεν έχει. Στην περιοχή πάντως κοντά στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε αυτή η κυνηγετική καραμπίνα.

«Δεν έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν μας έχουν κλέψει κάποιο πρόβατο ή κατσίκι το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να σκότωσε το παιδί μου. Δεν έχω κυνηγετική καραμπίνα στην κατοχή μου» προσέθεσε ο πατέρας του θύματος.

«Πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθούν οι έρευνες και σε κάθε περίπτωση η νύχτα θα είναι μεγάλη σήμερα είναι πάνω ο πατέρας σε λίγο θα έρθει τώρα και το παιδί ώστε να δώσουν καταθέσεις όπως πρέπει και στην πραγματική διάσταση των γεγονότων» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Βέρρας.

Οι έρευνες της αστυνομίας πάντως συνεχίζονται καθώς ο 14χρονος έχει πέσει σε αντιφάσεις και για αυτό το λόγο οδηγήθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Η νεκροψία-νεκροτομή αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου. Την απόσταση από όπου πυροβολήθηκε ο 17χρονος και το ύψος από το οποίο εκτοξεύθηκε το βλήμα.

«Είχαν φύγει νωρίς με τα πρόβατα για εδώ πιο πάνω και ο αδελφός μου δεν γύρισε. Καταστραφήκαμε. Δεν είχαν καραμπίνα τα παιδιά, δεν έχουμε όπλα εμείς εδώ. Δεν έχουμε ιδέα τι έχει συμβεί» υποστήριξε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας.

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί για την υπόθεση και η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του παιδιού» σχετικά με καταγγελίες που είχαν γίνει για κακοποιητική συμπεριφορά κατά του 17χρονου παιδιού και για ενδοοικογενειακή βία.

πηγή: megatv.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα