Σεπόλια: Έρευνες για τον αστυνομικό που μίλησε με τη 12χρονη.Ποινικό αδίκημα εάν γνώριζε πως είναι ανήλικη

Σεπόλια: Έρευνες για τον αστυνομικό που μίλησε με τη 12χρονη.Ποινικό αδίκημα εάν γνώριζε πως είναι ανήλικη

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας από τον Ηλία Μίχο και άλλους άνδρες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το δίκτυο που είχε δημιουργήσει ο 53χρονος παιδοβιαστής στα Σεπόλια.

Μεταξύ αυτών που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, είναι και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και φέρεται να έχει συνομιλήσει διαδικτυακά με το κοριτσάκι.

Ο 26χρονος αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ΄ εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για το ρόλο του στην δυσώδη αυτή υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ισχυρίζεται ότι συνομίλησε μέσω της πλατφόρμας γνωριμιών μία και μοναδική φορά με το κορίτσι. Όπως είπε, αυτό του συστήθηκε μεγαλύτερο και μόλις κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, σταμάτησε τη συνομιλία και δεν την συνάντησε.

 
«Εάν ο αστυνομικός γνώριζε πως πρόκειται για ανήλικη έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα» εξήγησε ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος τόνισε ότι ως αστυνομικός έχει τη νομική υποχρέωση να καταγγείλει το περιστατικό, λόγω της υπηρεσίας και της ιδιότητάς του.

Ερωτώμενος για την πορεία των ερευνών σημείωσε πως δεν κινούνται βάσει δημοσιογραφικών πληροφοριών και εξήγησε πως πολλές φορές οι δημοσιογράφοι έχουν δώσει πληροφορίες και έχουν αποκαλύψει εγκλήματα, ωστόσο οι αστυνομικές έρευνες κινούνται με δικούς τους ρυθμούς, σύμφωνα με τα αποδεικτικά μέσα, τις πληροφορίες και τους μάρτυρες.

«Αυτή η διαδικασία πλέον είναι σε στάδιο ανάκρισης, οπότε οι αστυνομικές έρευνες γίνονται παράλληλα με τις δικαστικές» πρόσθεσε.

 
Η σχέση Μίχου με αστυνομικούς
Την ίδια ώρα φωτογραφία δείχνει τον Ηλία Μίχο χαμογελαστό αγκαλιά με δύο ένστολους αστυνομικούς έξω από το κατάστημά του. Είναι δύο ακόμη αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν στην Άμεση Δράση και οι οποίοι καλούνται να περιγράψουν τη σχέση τους με τον προφυλακισμένο παιδεραστή.

Και αυτοί οι αστυνομικοί αρνούνται κατηγορηματικά ότι γνώριζαν τη δράση του 53χρονου από τον Κολωνό, ωστόσο, η φωτογραφία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της μητέρας της 12χρονης στις Αρχές.

«Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Του είχα εμπιστοσύνη, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στη γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς. Έβλεπα και αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του» είχε δηλώσει η μητέρα της 12χρονης.

Αντίστοιχη φωτογραφία με αυτή, του 53χρονου μαζί όμως, με τον τέως διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κολωνού, προκάλεσε την απάντηση εκ μέρους του με εξώδικο και απαγόρευση της αναδημοσίευσή της, μέσω του δικηγόρου του.

«Ο εντολέας μου ουδεμία σχέση έχει με τον φερόμενο δράστη. Η συγκεκριμένη φωτογραφία λήφθηκε κατόπιν αιτήματος του 53χρονου, το 2019, επ’ ευκαιρία κάποιας εκδήλωσης, σε ανύποπτο χρόνο, πολύ πριν τα αποδιδόμενα σε αυτόν εγκλήματα. Εάν ο εντολέας μου γνώριζε οτιδήποτε σε σχέση με τη δραστηριότητα που αποδίδεται στον 53χρονο, όχι μόνο δε θα έβγαζε φωτογραφία, αλλά θα έπραττε τα νόμιμα και θα ενημέρωνε την αρμόδια Υπηρεσία» δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην διοικητή.

Το αστυνομικό τμήμα του Κολωνού φέρεται να ήρθε στο προσκήνιο όταν η θεία της 12χρονης ερωτήθηκε για τις ενέργειες που έγιναν, όταν «έπιασαν» τα ροζ μηνύματα στο κινητό του παιδιού.

«Η μητέρα της 12χρονης μόλις έμαθε για τα μηνύματα στο κινητό του παιδιού, πήγε αμέσως με τον πατέρα, στο τμήμα του Κολωνού να κάνουν καταγγελία, αλλά το αστυνομικό τμήμα τους έδιωξε. Όταν τους έδιωξαν από το τμήμα, η μητέρα μου είπε ότι ο Μίχος έχει πολλές διασυνδέσεις και ίσως για αυτό τους έδιωξαν. Την επόμενη ημέρα το πρωί πήγαν πάλι οι γονείς της ανιψιάς μου στο αστυνομικό τμήμα του Κολωνού και τους έστειλαν στη Γ.Α.Δ.Α. για να κάνουν την καταγγελία» είπε η θεία της 12χρονης.

Ο αστυνομικός «μαϊμού»
Την ίδια ώρα, ο «Μιχάλης» που συστηνόταν ως «αστυνομικός» στις διαδικτυακές του συνομιλίες, αποδεικνύεται… «μαϊμού», καθώς πρόκειται για έναν άνδρα 45 ετών, ο οποίος χρησιμοποίησε την ιδιότητα του αστυνομικού για να φοβίσει και να εκβιάσει το παιδί, με σκοπό να το βιάσει.

«Γειά σου. Είμαι ο Μιχάλης, αστυνομικός και τώρα ξέρω ποια είσαι» έγραψε ο συγκεκριμένος, στέλνοντας στη 12χρονη το προφίλ της στο Facebook.

«Κοίτα τι σου έχω εδώ! Λοιπόν, αν δεν κάνεις {αυτό που σου ζητάω} δωρεάν, 2 – 3 φορές την εβδομάδα, θα σε κάνω ρεζίλι σε όλη τη λίστα σου» πρόσθεσε.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος άνδρας, φέρεται να έστειλε το ίδιο μήνυμα άλλες 11, τουλάχιστον φορές, μέσα στις επόμενες 13 ημέρες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα