Επίδομα 1.500 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους. Ποιους αφορά

Επίδομα 1.500 ευρώ για χιλιάδες δικαιούχους. Ποιους αφορά

Θέμα ημερών η κατάθεση του αυξημένου στεγαστικού επιδόματος.

 Αυξάνεται, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας,  το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει την καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις πόλεις όπου φοιτούν.

Ταυτόχρονα θα αυξηθεί και το ποσό συγκατοίκησης από τα 1.500  στα 2.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα  δικαιούχοι φοιτητές  που συγκατοικούν ή αποφασίσουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο. Στην πράξη, εάν συγκατοικήσουν τρεις φοιτητές θα έχουν στήριξη με το συνολικό ποσό των 6.000 ευρώ.

Ακόμη κι αν είναι αδέλφια θα χορηγηθεί ξεχωριστά το επίδομα, διευκρινίζει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας καθώς όπως τονίζει "δεν έχει σημασία η συγγενική ιδιότητα, σημασία έχει να συγκατοικείς.

Σε ερώτηση τι θα γίνει αν είναι αδέρφια, η υπουργός απάντησε πως δεν έχει σημασία η συγγενική ιδιότητα, «σημασία έχει να συγκατοικείς και να έχεις φοιτητική ιδιότητα".

Με αναδρομική ισχύ η αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος

"Οικονομική ανάσα", χαρακτηρίζεται η αύξηση του επιδόματος από δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που προσπαθούν να ανταποκριθούν στη σκληρή καθημερινότητα στις πόλεις που φοιτούν.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα θα καταβληθεί αναδρομικά και θα χορηγηθεί και στους σπουδαστές των ΔΙΕΚ.

Οι δικαιούχοι του διευρυμένου επιδόματος υπολογίζονται σε περίπου 50.000 φοιτητές και σπουδαστές.

Ο προϋπολογισμός του ΥΠΑΙΘ για το φοιτητικό επίδομα ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια ευρώ, με μια αύξηση που ξεπερνάει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

 Να σημειωθεί τέλος ότι έχουν δρομολογηθεί ειδικές ρυθμίσεις  για φοιτητές και σπουδαστές στα τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θράκης, καθώς τα κριτήρια για τους δικαιούχους διευρύνονται από τα 30.000 στα 40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

workenter.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα