Υπόθεση Βαλυράκη: Απόπειρα προσανατολισμού και συγκάλυψης καταγγέλλουν οι συνήγοροι της οικογένειας

Υπόθεση Βαλυράκη: Απόπειρα προσανατολισμού και συγκάλυψης καταγγέλλουν οι συνήγοροι της οικογένειας

Oι συνήγοροι της οικογένειας του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου, σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας του πέρυσι τον Ιανουάριο στην Ερέτρια.

Όπως επισημαίνουν οι συνήγοροι σε ανακοίνωσή τους, «έχουν διαπιστωθεί επανειλημμένες και οργανωμένες απόπειρες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συγκάλυψης του εγκλήματος, παρουσίασης της δολοφονίας ως δήθεν ατυχήματος, αλλά και κραυγαλέοι εισαγγελικοί και δικαστικοί χειρισμοί, όπως η αρχική αρχειοθέτηση της υπόθεσης από Εισαγγελέα που ήδη ελέγχεται πειθαρχικώς και ποινικώς και η, με ταχύτητα φωτός, αποφυλάκιση των κατηγορουμένων-φυσικών αυτουργών, ένα μόλις μήνα μετά την προφυλάκισή τους».

Επισημαίνουν ακόμη τον προβληματισμό τους για «πρόσφατες ψευδείς διαρροές, εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης, με τις οποίες επιχειρείται να “αναπλαισιωθεί” η προσωπική παρέμβασή του στην υπόθεση, αλλά και οι καταγγελίες για απόπειρα χρηματισμού μάρτυρα».

Όλα αυτά, όπως σημειώνουν «στο χρονικό σημείο κατά το οποίο έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση και αναμένεται η επί της ουσίας πρόταση Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο».

Στη συνέντευξη τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, την Τετάρτη 12 Οκτωβίου στις 13:00, θα μιλήσουν οι συνήγοροι της Οικογένειας, Μανώλης Φωτάκης, Κώστας Παπαδάκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα