Περιστέρι: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης καφετέρια - Ποιοι κρύβονται πίσω από την έκρηξη

Περιστέρι: Στόχος εμπρηστικής επίθεσης καφετέρια - Ποιοι κρύβονται πίσω από την έκρηξη

Δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς από γκαζάκια και κροτίδες τοποθέτησαν άγνωστοι σε καφετέρια στο Περιστέρι. Οι ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος είναι εκτεταμένες, με τις Αρχές να ερευνούν το ενδεχόμενο το χτύπημα να σχετίζεται με κυκλώματα ανθρώπων της νύχτας.

Τα «μυστήρια» στην περιοχή του Περιστερίου θα προσπαθήσει να λύσει το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής έπειτα από το 6ο κατά σειρά περιστατικό εμπρησμού και καταστροφής γνωστής καφετέριας της περιοχής.

Από την αρχή του έτους σε πέντε καταστήματα διασκέδασης στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου έχουν σημειωθεί εκρήξεις και αναφλέξεις εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το Τμήμα Εκβιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Real, έπειτα και από το τελευταίο περιστατικό όπου άγνωστοι κατέστρεψαν ολοσχερώς με εμπρηστικό – εκρηκτικό μηχανισμό καφετέρια στο Περιστέρι, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν με σοβαρότητα πια το ενδεχόμενο, στην περιοχή να έχει αναπτυχθεί μια νέα σκληρή ομάδα κακοποιών, οι οποίοι προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως την νύχτα στο Περιστέρι.

Μάλιστα και με δεδομένο το γεγονός πως μέχρι πρότινος στην περιοχή δραστηριοποιούνταν η ομάδα γνωστού «νονού» της νύχτας, διαφαίνεται πως μάλλον οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει και πλέον στο Περιστέρι έχουν μπει νέα πρόσωπα στη νύχτα.

Το γεγονός πως μέσα σε μερικούς μήνες έχουν σημειωθεί 6 περιστατικά και στην κυριολεξία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς αντίστοιχα καταστήματα, αν μη τι άλλο δείχνει πως στην περίπτωση εισόδου νέας ομάδας εκβιαστών στην περιοχή, αυτή είναι σκληρή και δείχνει πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα ελέγξει απόλυτα το σύνολο της νύχτας στο Περιστέρι.

Άλλωστε το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, απέδειξε και τον …«επαγγελματικό» χαρακτήρα των βομβιστών – εμπρηστών, καθώς στο αρχικό στάδιο διέρρηξαν την κεντρική πόρτα της καφετέριας και εν συνεχεία αναζήτησαν το καταγραφικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος.

Οι δυο κουκουλοφόροι, όταν πια εντόπισαν την συσκευή του καταγραφικού την ξήλωσαν και την πήραν μαζί τους, ώστε να εξαφανίσουν κάθε ίχνος της παρουσίας τους.

Όταν πια ήταν σίγουροι πως οι κινήσεις τους δεν καταγράφονται, τοποθέτησαν στο εσωτερικό του καταστήματος, εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από τρία γκαζάκια, ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και μεγάλες κροτίδες.

Πυροδότησαν τον μηχανισμό και διέφυγαν από το σημείο με αυτοκίνητο που οδηγούσε συνεργός τους. Η ανάφλεξη του μηχανισμού προκάλεσε πυρκαγιά η οποία γρήγορα πήρε διαστάσεις και κατέστρεψε ολοσχερώς το κατάστημα, ενώ η επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσόβησε τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς στους πρώτους ορόφους της πολυκατοικίας, όπου στο ισόγειο στεγαζόταν η καφετέρια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα