Τροχαία ατυχήματα: Γιατί πιάνουν φωτιά τα αυτοκίνητα εν κινήσει;

Τροχαία ατυχήματα: Γιατί πιάνουν φωτιά τα αυτοκίνητα εν κινήσει;

Εν κινήσει λίγα μόνο δευτερόλεπτα μετά τους πρώτους καπνούς που είδε ο οδηγός, σε διασταυρώσεις, ακόμα και σε εθνικές οδούς, με τις στιγμές να είναι εφιαλτικές, τις εικόνες πανομοιότυπες και την εξήγηση σε πολλές από τις περιπτώσεις διαφορετική


Το δυστύχημα που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθηνών – Κορίνθου ξεκίνησε από ένα φλεγόμενο ταξί, με το πρόβλημα να εντοπίζεται στα τακάκια. Όμως μια σειρά από λόγοι που σχετίζονται κατά κανόνα με την κακή συντήρηση ενός αυτοκινήτου, μπορούν να φέρουν τον καθένα μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση…

Ο μηχανικός αυτοκινήτων εξηγεί στην κάμερα του Live News τους κινδύνους, τα όσα θα πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί και τα όσα έχει αντιμετωπίσει στη δουλειά του.

Ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος κρύβεται πολλές φορές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Εκεί  παρατηρούνται ακόμη και πρόχειρα μπαλώματα που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτανάφλεξη.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και με ενδεχόμενες διαρροές λαδιού μέσα στο καπό του αυτοκινήτου. Από το καπό αυτοκινήτου ξεκίνησε και η φωτιά σε αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στη Θεσσαλονίκη.

Ο οδηγός του εξηγεί τι είχε συμβεί πριν από λίγους μήνες.

«Σε εμένα εκδηλώθηκε φωτιά ενώ ήταν σταματημένο. Πάρκαρα και εκδηλώθηκε φωτιά, μία ώρα μετά. Το πόρισμα της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για φωτιά που εκδηλώθηκε από βραχυκύκλωμα στον εγκέφαλο του φυσικού αερίου. Έκανα σέρβις και το είχα περάσει από ΚΤΕΟ. Μου είπαν ότι το πρόβλημα προκάλεσαν εκείνοι που μου είχαν κάνει τη μετατροπή του οχήματος σε φυσικό αέριο», δήλωσε ο οδηγός.

Και σε μια τέτοια περίπτωση όμως, ένας ενδελεχής έλεγχος θα είχε αποκαλύψει το πρόβλημα και το κίνδυνο που εγκυμονούσε…

Το ταξί στην εθνική οδό την περασμένη Δευτέρα τυλίχθηκε στις φλόγες όταν ο οδηγός είδε μία από τις ρόδες να φλέγεται. Ο μηχανικός αυτοκινήτων δείχνει ποια είναι η πιθανότερη εξήγηση γι’ αυτό που συνέβη και οδήγησε στο δυστύχημα με 2 νεκρούς και 3 τραυματίες.

Με τα σέρβις να έχουν μειωθεί κατακόρυφα, πολλές φορές οι μηχανικοί σταματούν το πρόβλημα την τελευταία στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση ένα αυτοκίνητο που συντηρείται συστηματικά είναι σχεδόν απίθανο να βρεθεί μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, με τους μηχανικούς πάντως να παρατηρούν ότι με το πέρασμα του χρόνου, όλο και περισσότερα οχήματα παραμένουν ασυντήρητα με τους οδηγούς να αγνοούν, ακόμη και πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα