Πανεπιστημιούπολη: Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών - Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στις συλλήψεις

Πανεπιστημιούπολη: Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών - Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στις συλλήψεις

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών στην πανεπιστημιούπολη.

 Στο βίντεο που εξασφάλισε η ΕΡΤ, ακούγονται οι έξι πυροβολισμοί, οι οποίοι έπεσαν μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου και ελάχιστα λεπτά μετά διακρίνονται οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ την ώρα που επιχειρούν προκειμένου να συλλάβουν τον 30χρονο κακοποιό.

Σημειώνεται ότι την ώρα του συμβάντος στο σημείο υπήρχαν δεκάδες φοιτητές και περαστικοί.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης, έπειτα από πληροφορίες ότι οι φοιτητικές εστίες χρησιμοποιούνταν για διακίνηση ναρκωτικών αλλά και ως ορμητήριο για ληστείες και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή. Συμμετείχαν άντρες των ΕΚΑM, της ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας αλλά και του Αλλοδαπών.

Ενώ η επιχείρηση ήταν σε εξέλιξη, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποφάσισε να αποχωρήσει με το ιδιωτικό της αυτοκίνητο. Τη στιγμή που κατευθυνόταν προς αυτό, δέχτηκε επίθεση με κατσαβίδι από άντρα, αλβανικής καταγωγής, περίπου 30 ετών.

 Η ανθυπαστυνόμος για να αποκρούσει την επίθεση πυροβόλησε έξι φορές τον 30χρονο με το υπηρεσιακό της όπλο.

Συμμορία στην Πολυτεχνειούπολη:  Πώς έφθασαν στα ίχνη της οι Αρχές 

Πληροφορίες για την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 22 άτομα, θα δοθούν στις 11:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ώρα που θα περνούν την πόρτα του εισαγγελέα τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας σκληρός κακοποιός με βαρύ ποινικό μητρώο επιτέθηκε σε αστυνομικό με κατσαβίδι. Τεράστια αίσθηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι ανάμεσα στα 22 άτομα που συνελήφθησαν υπάρχει και μια δόκιμη αστυνομικός, η οποία φέρεται να ενημέρωνε για τις αστυνομικές επιχειρήσεις τα μέλη της συμμορίας, που διακινούσαν ναρκωτικά και έκαναν ληστείες.

Τα μέλη της συμμορίας βρίσκονταν επί χρόνια σε παλιά φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου, την οποία είχαν ως ορμητήριο μετά τις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα και οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Φοιτητής που διαμένει στην Πανεπιστημιούπολη, σχολιάζοντας τη διαμονή κακοποιών στις συγκεκριμένες φοιτητικές εστίες, μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για “επικίνδυνες εστίες“. “Κανείς δεν θέλει να μένει εκεί. Επίσης οι χώροι είναι κατεστραμένοι και υπό κατάρρευση. Μένει ξένος κόσμος που δεν είναι φοιτητές. Είναι γνωστό, ακούγεται ότι εκεί γίνεται διακίνηση ναρκωτικών” σημείωσε.

Πολυτεχνειούπολη: Η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη ποζάρει με όπλο στο χέρι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα