Πολυτεχνειούπολη: Η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη ποζάρει με όπλο στο χέρι

Πολυτεχνειούπολη: Η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη ποζάρει με όπλο στο χέρι

 Η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη εμφανίζεται με πιστόλι στα χέρια στην Πανεπιστημιούπολη

Αστυνομική επιχείρηση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (27/9/2022) σε Πολυτεχνειούπολη, Ζωγράφου, Καισαριανή και Βύρωνα, με στόχο τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες. Μεταξύ των συλληφθέντων στη φοιτητική εστία και μια… δόκιμη αστυνομικός. 

Η αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ξεκίνησε στις 6:00 το πρωί της Τρίτης (27/9/2022) και έγινε με των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ. Μετά τις έρευνες, συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα, 9 σε σπίτια των περιοχών Ζωγράφου και Βύρωνα και 13 στους χώρους της φοιτητικής εστίας. Μεταξύ των συλληφθέντων της αστυνομικής επιχείρησης βρισκόταν και μια δόκιμη αστυνομικός.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ, η νεαρή αστυνομικός είχε ενεργό ρόλο και ενημέρωνε τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.  Αυτή φαίνεται ότι διατηρούσε δεσμό με ένα άτομο που έχει ποινικό παρελθόν και έχει απασχολήσει τις αρχές. Μάλιστα, φωτογραφία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης (28/9/2022) την δείχνει στην Πολυτεχνειούπολη με ένα πιστόλι στα χέρια…

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στις συλλήψεις της συμμορίας - Ο ρόλος της δόκιμης ανθυπαστυνόμου

 Επί πέντε χρόνια βρίσκονταν στη φοιτητική εστία της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου τα μέλη της συμμορίας που εξαρθρώθηκε έπειτα από την μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ με τις συλλήψεις 22 ατόμων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες φαίνεται να αποτελούν συνέχεια άλλης άγριας αλβανικής συμμορίας, η οποία επίσης είχε ως ορμητήριό της τις παλιές εστίες της Πολυτεχνειούπολης και η οποία έκανε ακόμα και απαγωγές ανηλίκων, παίρνοντας κλειδιά από σπίτια τα οποία και λήστευε στη συνέχεια. Η συγκεκριμένη συμμορία είχε εξαρθρωθεί πριν από δύο χρόνια.

Όσον αφορά στη δόκιμη ανθυπαστυνόμο που συνελήφθη και λειτουργούσε ως πληροφοριοδότης, ερευνάται από την διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ο ρόλος που έπαιζε στη συμμορία. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται πως γνωρίστηκε μέσα από μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τον Αλβανό σύντροφό της  ο οποίος βρίσκονταν ψηλά στην  «ιεραρχία»της εγκληματικής οργάνωσης.

 Μέσω facebook και από βίντεο που αναρτούσαν τα μέλη της συμμορίας, οι αστυνομικοί τους ταυτοποίησαν και για άλλες ληστείες.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι το ορμητήριό τους ήταν οι παλιές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου. 

Πολυτεχνειούπολη: Νεαροί ποζάρουν με όπλα και χιλιάδες ευρώ - Το βίντεο που «έκαψε» τη συμμορία

Ένα βίντεο ντοκουμέντο από τις εστίες στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου η αστυνομία έκανε έφοδο το πρωί της Τρίτης ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα δείχνει νεαρούς να ποζάρουν με όπλα και στοίβες από χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Το βίντεο δημοσίευσε το Mega. Στο συγκεκριμένο βίντεο δεν φαίνονται τα πρόσωπα των νεαρών, ωστόσο το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως αστυνομία έχει καταφέρει να τους ταυτοποιήσει και μάλιστα φαίνεται να είναι δύο από τα άτομα που συνελήφθησαν στη χθεσινή επιχείρηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα