Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα. Έναρξη του εμβολιασμού κατά της Όμικρον 4 και 5

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα. Έναρξη του εμβολιασμού κατά της Όμικρον 4 και 5

Από την Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού. Η πλατφόρμα για να κλείσει κανείς ραντεβού για να κάνει το εμβόλιο θα ανοίξει σήμερα (27.09.2022) το απόγευμα.
Τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer καλύπτουν και τις υποπαραλλαγές 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού. Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
Ενημερώνουμε ότι έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5.

Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης θα ανοίξει τις απογευματινές ώρες σήμερα 27/09/2022 και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 03/10/2022.

Ανακοινώθηκαν τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν την εβδομάδα αναφοράς από 19 έως 25 Σεπτεμβρίου, από τον ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 44.775 κρούσματα COVID-19 (4.292 ανά εκατoμμύριο πληθυσμού: 24% εβδομαδιαία μεταβολή) εκ των οποίων οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 26% των λοιμώξεων. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 4.920.192 εκ των οποίων 52.0% γυναίκες.

Αυξάνεται το ιικό φορτίο των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη
Επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης, που αποδίδεται στην επικράτηση των υποπαραλλαγών ΒΑ4&5 του κορονοϊού, καθώς η παραλλαγή «Κένταυρος» (ΒΑ.2.75) δεν ανιχνεύεται ακόμη, δείχνουν οι πιο πρόσφατες μετρήσεις για την έρευνα, που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα