Κορονοϊός - Επικαιροποιημένα εμβόλια: Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Κορονοϊός - Επικαιροποιημένα εμβόλια: Το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα – Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Παραλήφθηκαν από τη χώρα μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5 και η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. 

Οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 03/10/2022.

Τα επικαιροποιημένα εμβόλια της Pfizer καλύπτουν και τις υποπαραλλαγές 4 και 5 της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού. Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, θα ανοίξει σήμερα το απόγευμα και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας
Ενημερώνουμε ότι έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα επικαιροποιημένα εμβόλια Pfizer BA 4/5.

Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους της αναμνηστικής δόσης θα ανοίξει τις απογευματινές ώρες σήμερα 27/09/2022 και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 03/10/2022.

«Δεν αναμένουμε κάποιο άλλο εμβόλιο, έχουμε πλέον το πιο σύγχρονο, επικαιροποιημένα εμβόλιο», δήλωσε, νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Υπενθύμισε ότι η σύσταση αυτή τη στιγμή είναι να εμβολιαστούν τα άτομα άνω των 60 ετών, άτομα νεαρότερων ηλικιών που πάσχουν από συγκεκριμένες παθήσεις, υγειονομικοί, άτομα που δουλεύουν σε οίκους ευγηρίας ή φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους – ευπαθή άτομα, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει γενικότερη σύσταση για όλο τον πληθυσμό.

Για τα παιδιά δεν υπάρχει γενική σύσταση για να εμβολιαστούν με αναμνηστική δόση. Εμβολιάζονται μόνο αν υπάρχει κάποιο σοβαρό νόσημα ή αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα για να πάνε σε κάποια σχολεία στο εξωτερικό, όπως στην Αμερική, που απαιτούνταν αναμνηστική δόση.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε ότι έχουμε ήδη μπει σε μια νέα φάση της πανδημίας που  δεν προκαλεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, έχουμε μια ηπιότερη  μετάλλαξη σε σχέση με πριν.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις δεν αναμένουμε έξαρση αύτη την στιγμή έτσι ώστε να αλλάξουν οι οδηγίες στον εμβολιασμό. «Οι οδηγίες θα αλλάξουν αν έχουμε ξαφνικά πάρα πολλά κρούσματα και μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία, η κάποια μετάλλαξη που δεν είναι τόσο ήπια» διευκρίνισε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα