Ζωγράφου: Πώς έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Ζωγράφου: Πώς έγινε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στου Ζωγράφου, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη.

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/9/2022) στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Υπήρχε η πληροφόρηση ότι συμμορία που διακινούσε ναρκωτικά χρησιμοποιούσε την εστία ως “στρατηγείο”. Ένας 30χρονος Αλβανός φέρεται να είναι ο αρχηγός της συμμορίας και ήταν αυτός που αντέδρασε.

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. μια 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και ενώ αποχωρούσε της επιτέθηκε ο 30χρονος. Τότε εκείνη έβγαλε το όπλο της και τον πυροβόλησε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του, ενώ εις βάρος του εκκρεμούσαν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Ευρεία αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 06:00 το πρωί στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και ειδικότερα στην Φοιτητική Εστία, παρουσία Εισαγγελέα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή ερευνών σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες.

Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση -ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών- στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Η επιχείρηση συνεχίζεται και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO