Ενεργειακή κρίση: Ξεπουλάνε οι ηλεκτρικές κουβέρτες

Ενεργειακή κρίση: Ξεπουλάνε οι ηλεκτρικές κουβέρτες

Ανάρπαστες γίνονται οι ηλεκτρικές κουβέρτες ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Οι περισσότεροι πελάτες επιστρέφουν στο κατάστημα για να αγοράσει και δεύτερη. Αυτήν τη φορά όχι για το κρεβάτι αλλά για τον καναπέ του σπιτιού του.

Θέλουν να πάρουν κουβέρτα και για τον καναπέ. Να γλιτώσουν, να κάνουν οικονομία από αέριο και ρεύμα. 

Η ηλεκτρική κουβέρτα ζεσταίνει πολύ  όμως, το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.

Πόσο ρεύμα καίει;
Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS επιχειρηματίας του κλάδου, η μονή κουβέρτα καίει μόλις 60 watt όσο δηλαδή μια παλιά λάμπα.

«Είναι 60 watt, σαν τρεις λάμπες οικονομίας θα σας πω. Το υπόστρωμα καίει το δεκάωρο, 3 λεπτά. Όπως ακριβώς το λέω. Τρία λεπτά το δεκάωρο και από εκεί και πέρα είσαι ζεστός όλο το βράδυ».

Αυτά ακούν οι καταναλωτές και σχηματίζουν ουρές έξω από τα καταστήματα από τα οποία μπορούν να τις προμηθευτούν. Είναι η φτηνή λύση στο καυτό πρόβλημα της θέρμανσης λένε στο LIVE NEWS.

«Έχουμε αύξηση 100%. Πέρσι ήμασταν στις 5.000 θερμαινόμενα υποστρώματα και φέτος είμαστε στις 10.000. Κι ακόμα δεν έχει μπει ο χειμώνας».

Δεν γλίτωσαν τις ανατιμήσεις
Με τους λογαριασμούς να «καίνε» στα χέρια των καταναλωτών, όλοι αναζητούν το πώς θα μειώσουν το κόστος θέρμανσης τον φετινό χειμώνα. Το κόστος αγοράς μιας μονής κουβέρτας κυμαίνεται από 20 έως 35 ευρώ, ενώ της διπλής από 40 έως 90 ευρώ.

«55 μέχρι 70 ευρώ φτάνει ανάλογα με το τι θα ζητήσει. Υπάρχει μέχρι και με aloe vera. Κάνει ο άλλος μια επένδυση, δεν καίει ρεύμα και πραγματικά παίρνει αυτό που ζητάει».

Πάντως ούτε τα θερμαινόμενα υποστρώματα γλίτωσαν το τσουνάμι ανατιμήσεων.

«Αντίστοιχα πέρσι μπορούσαμε να βρούμε στα 15 ευρώ, φέτος και 10 ευρώ πάνω είναι η τιμή της».

Η χρήση τους είναι τελείως ακίνδυνη εάν οι καταναλωτές αγοράζουν από πιστοποιημένα καταστήματα και αν η κουβέρτα φέρει τη σφραγίδα πιστοποίησης από την ΕΕ.

Οι επαγγελματίας προμηθεύονται από τώρα μεγάλες ποσότητες καθώς υπάρχει ζήτηση παρά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα