Κακοποίηση βρέφους Καλαμάτα: Το ταρακούνησα γιατί δεν σταμάτησε να κλαίει. Τι είπε ο πατέρας του

Κακοποίηση βρέφους Καλαμάτα: Το ταρακούνησα γιατί δεν σταμάτησε να κλαίει. Τι είπε ο πατέρας του

Αμίλητος, ο πατέρας του 4 μηνών βρέφους πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων Κυπαρισσίας κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ενδοοικογενειακή βία μετά την κακοποίηση του παιδιού του.


Το χρονικό
Όλα έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου στο σπίτι της οικογένειας στον Αετό Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο 20χρονος, τάισε και κοίμισε το 4 μηνών κοριτσάκι. Η 20χρονη μητέρα του παιδιού έλειπε στη δουλειά. Το μωρό ανέβασε πυρετό, άρχισε να κλαίει έντονα και τότε ο πατέρας το έπιασε και το ταρακούνησε δυνατά μέχρι να ηρεμήσει.

Το μωράκι είχε χάσει τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και από εκεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. Η κατάστασή του κρίθηκε τόσο σοβαρή, που έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί στον Παίδων.

«Τώρα τι έγινε, πώς έγινε και το μωρό δεν ξέρω και είναι στο νοσοκομείο, το χτύπησαν; Έπεσε;», λέει η γιαγιά της 20χρονης μητέρας.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το 4 μηνών βρέφος έφερε κρανιογκεφαλικές κακώσεις, θλάση σε δύο πλευρά από τη δεξιά μεριά του κορμιού του, τραυματισμό στα μάτια και μελανιές στα πόδια. Ο ιατροδικαστής λίγο αργότερα, διαπίστωσε πως το μωρό είχε συμπτώματα συνδρόμου ανατάραξης.

Τι είναι το σύνδρομο «ανατάραξης παιδιού»
Όταν κάποιος ταρακουνήσει ένα μωρό με βίαιες κινήσεις μπρος – πίσω ο εγκέφαλός του χτυπάει μέσα στο κρανίο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν βλάβες όπως αιμορραγία στα αγγεία του εγκεφάλου ή τραυματισμός των νευρώνων.

Τι μπορεί να συμβεί σε ένα μωρό μετά από μία τέτοια κίνηση;

«Να προκληθεί μεγάλη αιμορραγία και θάνατος, αλλά μπορεί να προκληθούν και συμπτώματα όπως: εμετοί, υπνηλία, τρέμουλο του σώματος, επιληπτικές κρίσεις», λένε οι ειδικοί.

Πέντε δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να επέλθει μία τεράστια ζημιά στον εγκέφαλο ενός μωρού, όπως στο 4 μηνών βρέφος που δίνει μάχη για τη ζωή του.

«Συνήθως οι ηλικίες που παθαίνουν αυτήν την βλάβη είναι κάτω από 2 ετών και συνήθως 6 – 8 μηνών. Μέχρι την ηλικία πέντε ετών είναι δυνατόν ένα παιδί από δυνατό ταρακούνημα να υποστεί εγκεφαλικές βλάβες».

Τα ευρήματα της αστυνομίας
Όταν οι γιατροί πήραν στα χέρια τους το μωρό σε κρίσιμη κατάσταση ειδοποίησαν τις Αρχές για να διενεργηθεί έρευνα. Στο σπίτι που διέμενε η οικογένεια βρέθηκε ποσότητα ναρκωτικών και ένα όπλο, με τους γονείς να συλλαμβάνονται αμέσως μετά.

Ο 20χρονος πατέρας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, με τη μητέρα του βρέφους να είναι ελεύθερη, κατηγορούμενη για πλημμέλημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 4 μηνών κοριτσάκι είναι ακόμα διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση.

Τι είπε ο πατέρας
Σε δηλώσεις του στις Αρχές, ο 20χρονος είπε:

«Εγώ είμαι υπεύθυνος για τον τραυματισμό του μωρού. Ενώ βρισκόμουν μόνος με το μωρό και αφού το είχα ταΐσει, εκείνο άρχισε να κλαίει με σπαραγμούς τουλάχιστον για ένα τέταρτο. Δεν ήξερα τι να κάνω, το σήκωσα, το έπιασα από τις μασχάλες και τα πλευρά και το ταρακούνησα όλο και γρηγορότερα και δυνατότερα για αρκετή ώρα μέχρι να ηρεμήσει».

»Τότε κατάλαβα ότι το μωρό έπαθε κάτι κακό από το ταρακούνημα και έψαχνα τη γυναίκα μου στο τηλέφωνο. Δεν της είπα τι είχε συμβεί, της είπα να επιστρέψει γρήγορα σπίτι. Όταν γύρισε η γυναίκα μου, εγώ άλλαζα πάνα στο μωρό, τότε εκείνο έβγαλε μια μεγάλη τσιρίδα και έχασε τις αισθήσεις του. Προσπάθησα να το συνεφέρω και τελικά μαζί με τη γυναίκα μου πήγαμε το μωρό στο νοσοκομείο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα