Πείτε το όνομα της Jina Masha Amini. Οι γυναίκες του Ιράν γράφουν ιστορία στο Σύνταγμα

«Πείτε το όνομα της… Jina Masha Amini» γράφει ένα από τα πλακάτ που κρατούν στα χέρια τους Ιρανές γυναίκες που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων.

Έχοντας ένα ψαλίδι στο χέρι κόβουν τα μαλλιά τους θέλοντας να δείξουν την οργή τους για τον θάνατο της 22χρονης που προσήχθη και βασανίστηκε στη χώρα τους γιατί δεν φόρεσε σωστά το χιτζάμπ.   
Δακρύζουν από την οργή, φωνάζουν συνθήματα και ζητούν «ελευθερία» μια λέξη που για τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα τους δεν είναι αυτονόητο δικαίωμα.

Την ώρα που στο Ιράν, μετά τον θάνατο της 22χρονης Αμινί επικρατεί αναβρασμός, Ιρανές γυναίκες αλλά και πολλοί Ιρανοί, που βρίσκονται στην Ελλάδα, έδωσαν ραντεβού στις 18:00 το Σάββατο (24/9) στο Σύνταγμα.

   
   
«Αλληλεγγύη στις γυναίκες στο Ιράν» γράφουν σε ένα μεγάλο πανό που κρατούν, «όχι στον σεξισμό, όχι στην ισλαμοφοβία» επισημαίνουν σε ένα άλλο οι συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, φωνάζοντας πως ήρθε η ώρα για την «επανάσταση του χιτζάμπ» και καταγγέλλοντας τη βία από την αστυνομία των ηθών που κάνει συνεχώς περιπολίες στους δρόμους της χώρας τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα